Niko Kovač je hitro sprejel vabilo dolgoletnega prijatelja Hasana Salihamidžića, ki je športni direktor Bayerna. Foto: Reuters
Niko Kovač je hitro sprejel vabilo dolgoletnega prijatelja Hasana Salihamidžića, ki je športni direktor Bayerna. Foto: Reuters
Serge Gnabry je v pretekli sezoni kot posojeni nogometaš igral za Hoffenheim, zdaj pa se bo skušal dokazati v Münchnu. Foto: Reuters

19. maja je Kovač popeljal Eintracht iz Frankfurta do presenetljive zmage v nemškem pokalu. V finalu na olimpijskem stadionu v Berlinu je Ante Rebić potopil Bayern (3:1). 46-letni strateg je zadal boleč udarec Bavarcem, danes pa je imel 35-minutni nastop pred številnimi novinarji.

Nogometaši Bayerna se niso izkazali na svetovnem prvenstvu. Nemčija je doživela pravi polom, tudi Robert Lewandowski in Thiago Alcantara sta že končala mundial. Poljak je izrazil željo, da bi kariero nadaljeval pri madridskem Realu, vendar predsednik Uli Hoeness in vodja upravnega odbora nočeta niti slišati o kakšnem prestopu.

"Z Lewandowskim sem se pogovarjal po telefonu. Vsekakor spada med najboljše napadalce sveta in z njim imam še velike načrte. Pogovor je bil zelo dober. Slišal sem se tudi z Manuelom Neuerjem, z ostalimi igralci pa se bom kmalu spoznal," je poudaril Kovač, ki je rojen v Berlinu, v Bundesligi je igral za berlinsko Hertho, Bayer Leverkusen, Hamburger SV in med letoma 2001 in 2003 tudi za Bayern. Kariero je končal leta 2009 v Salzburgu. Za hrvaško reprezentanco je med letoma 1996 in 2008 na 83 tekmah dosegel 14 golov.
Na SP-ju v Braziliji na klopi Hrvaške
Med letoma 2013 in 2015 je bil hrvaški selektor. Na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji ni izpolnil pričakovanj, saj se Hrvati niso prebili v izločilne boje po porazih proti Braziliji (1:2) in Mehiki (1:3). Oktobra 2015 je bil odpuščen po porazu v Oslu proti Norveški z 0:2.

"Bayern vse od prihoda Louisa van Galla goji prepoznaven slog igre. Vsekakor ne bom spreminjal načina igre, imam pa v mislih nekaj sprememb. Zavedam se, da v Münchnu štejejo le lovorike," je še dodal Kovač.

V Celovcu proti PSG-ju
21. julija se bo Bayern na prijateljski tekmi v Celovcu pomeril s PSG-jem, med 23. in 30. julijem sledi kratka tržna turneja po ZDA, kjer bosta na sporedu tekmi z Juventusom in Manchester Cityjem. 12. avgusta bo v Frankfurtu uvod v sezono, kjer se bo Bayern na tekmi za nemški superpokal želel oddolžiti Eintrachtu za poraz v finalu pokala.

Nova sezona Bundeslige se začenja 24. avgusta, ko na Allianz Areno prihaja Hoffenheim.

1. krog, petek, 24. avgusta, ob 15.30:
BAYERN – HOFFENHEIM

Sobota, 25. avgusta, ob 15.30:
BORUSSIA (D) – RB LEIPZIG
BORUSSIA (M) – BAYER LEVERKUSEN

HERTHA – NÜRNBERG
WERDER – HANNOVER

FREIBURG – EINTRACHT
MAINZ – STUTTGART

WOLFSBURG – SCHALKE
FORTUNA DÜSSELDORF – AUGSBURG