Medtem ko se je vratar Vid Belec že preselil na posodo h Crotoneju (serie B), se drugi slovenski zmagovalec Lige prvakov Rene Krhin nagiba k odhodu k Bologni. Foto: MC NZS.si/Taka
Medtem ko se je vratar Vid Belec že preselil na posodo h Crotoneju (serie B), se drugi slovenski zmagovalec Lige prvakov Rene Krhin nagiba k odhodu k Bologni. Foto: MC NZS.si/Taka

Rene Krhin se v želji po rednem igranju poslavlja od Interja, s katerim je kot večni rezervist v lanski sezoni osvojil vse mogoče lovorike v Italiji in Evropi. V celotni sezoni je kot 19-letnik zaigral na petih tekmah, pri čemer je skupaj odigral 82 minut. Najmlajši slovenski reprezentant v Južni Afriki je na spisku tako rekoč vseh srednjevelikih italijanskih prvoligašev. Po nekaj vznemirjenja zaradi Liverpoolovih opazk je kocka očitno že padla.

Dokončna odločitev 15. julija
Bologna
je Interju za polovično lastništvo, kar je posebnost italijanskega nogometa, ponudila 3 milijone evrov. Italijanski in evropski prvaki, ki jih je zanimala predvsem posojanje, so vrednost 20-letnega vezista ocenili na 7 milijonov evrov, zato naj bi sprejeli ponudbo "rossobluja", po kateri bi zadržali polovico pravic nad mladeničem iz Jakobskega dola. Za 15. julij je v Bologni napovedan sestanek s Krhinovim menedžerjem Marcelom Kačinarijem, na katerem naj bi uskladili zadnje podrobnosti prestopa.

Furlani že iščejo naslednika "Sarme"
Ob potrditvi zanimanja Arsenala za Samirja Handanoviča se je Udinese že začel ozirati za njegovim morebitnim naslednikom. Po zapisu Tuttasporta so se Furlani ogreli za vratarja Chieva Stefana Sorrentina. Poznavalci italijanske Serie A so prepričani, da bi moral Udinese prodati "Sarmo", saj je njegova vrednost trenutno najvišja doslej. Po poletju naj bi njegova tržna vrednost, zaradi samo do leta 2012 sklenjene pogodbe z Udinesejem, začela padati.

Morattiju kazen zaradi pogajanj
Vodstvo italijanske nogometne zveze je medtem kaznovalo predsednika Massima Morattija, ker se je za prestope z Genoo pogajal s suspendiranim predsednikom kluba Enricom Preziosom, ki ne bi smel uradno predstavljati Genoe. Moratti, lastnik in predsednik italijanskih in evropskih prvakov, zdaj tri mesece ne bo smel voditi kluba in opravljati karšnih koli drugih funkcij v italijanskem nogometu.