Grzegorz Krychowiak bo znova igral pod taktiriko Unaija Emeryja. Foto: EPA
Grzegorz Krychowiak bo znova igral pod taktiriko Unaija Emeryja. Foto: EPA

26-letni vezist je Parižane stal 30 milijonov evrov in je druga okrepitev novega trenerja PSG Unaija Emeryja, pred tem je kot prost igralec prišel Hatem Ben Arfa.

Emery je s prihodom v Pariz hitro zavihal rokave in začel krepiti že tako močno ekipo. Najprej je kot prostega igralca pripeljal Ben Arfo, zdaj še Krychowiaka, s katerim sta sodelovala že pri Sevilli.

Spet bo sodeloval z Emeryjem
Poljak že ima izkušnje iz Francije, saj je prve nogometne korake opravil v šoli Bordeauxa, profesionalno pot pa je začel pri Stade de Reimsu, odkoder se je leta 2014 preselil v Sevillo. Z Andaluzijci je osvojil dva naslova v Evropski ligi in zaigral v finalu španskega kraljevega pokala. "Zelo sem ponosen, da sem se vrnil v Francijo, kjer bo branil barve kluba, ki je zelo ambiciozen. Priložnost, da bom še naprej sodeloval z Unaijem Emeryjem, je bil glavni dejavnik moje odločitve," je za spletno stran povedal Poljak.

Nov v pariškem dresu je tudi 24-letni Belgijec Thomas Meunier, ki je nazadnje igral za Brugge. Novico so pri francoskih prvakih potrdili dva dni po porazu Belgije v četrtfinalu EP z Walesom (1:3). V klubu bo ostal štiri sezone.