Jasmin Kurtić se zaveda, da so tekme proti manjšim izbranim vrstam najbolj neugodne. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jasmin Kurtić se zaveda, da so tekme proti manjšim izbranim vrstam najbolj neugodne. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Novaković: Na Japonskem veliko bolj zdravo živim

Slovenska reprezentanca je danes v Kranju opravila popoldanski trening, selektor Srečko Katanec ga je spremljal z vrha tribune. V petek jo čakata dva, predvidoma dopoldanski v Lescah, popoldanski pa znova v Kranju.

"Nova" v sijajni formi
Glavni adut v napadu bo nedvomno Milivoje Novaković, ki je četrti strelec japonske lige z devetimi zadetki. "Prilagodil sem se na življenje na Japonskem. Rezultati testov so veliko boljši od tistih, ko sem še igral v Bundesligi," je poudaril nekdanji napadalec Kölna.

Bohar se veseli novega izziva
"Vemo, da je prva tekma, in te je vedno najtežje odigrati. Sploh v gosteh. A se ne bojim, da ne bi bili dobro pripravljeni na Estonce," je dodal debitant v izbrani vrsti Damjan Bohar.

Za Boharja, ki je nase opozoril z odličnimi predstavami v mariborskem dresu, bo 199. tekma Slovenije, če bo dobil priložnost, prva. "Občutki ob tem, da sem del te ekipe, so fenomenalni. Ekipe, ki je ambiciozna in gre vedno na zmago. Tu se igra za Slovenijo in za grb in res sem počaščen, da sem lahko zraven," je počaščen vezist Maribora.

Vasiljev bo manjkal zaradi poškodbe
Slovenska vrsta pozna estonsko, saj je proti njej že večkrat igrala. Septembra 2011 so slovenski nogometaši proti Estoncem izgubili v Ljubljani z 1:2, takrat je enega izmed zadetkov dosegel tudi Konstantin Vasiljev, ki ga tokrat zaradi poškodbe ne bo v estonskem kadru.

Oktobra 2010 so se Slovenci iz Talina vrnili s polnim izkupičkom (0:1), pred tem pa proti tej baltski vrsti nanizali še štiri zmage in neodločeni izid, tega na prav prvi uradni tekmi Slovenije.

"V Estonijo gremo, da jim vrnemo za tekme v preteklosti. Najtežji tekmec bo Estonija, manjše reprezentance delajo največ težav. Ampak še enkrat poudarjam, da je pomemben pristop, in če bo ta pravi, ne bomo imeli težav. Ne proti Estoniji ne proti Angliji," je pojasnil Jasmin Kurtić, ki bo za Fiorentino igral skupaj z Josipom Iličićem.

Skupina E, ponedeljek ob 20.45:
ESTONIJA - SLOVENIJA

SAN MARINO - LITVA

ŠVICA - ANGLIJA

Novaković: Na Japonskem veliko bolj zdravo živim