Ezequiel Lavezzi bo v naslednji sezoni igral za PSG. Foto: EPA
Ezequiel Lavezzi bo v naslednji sezoni igral za PSG. Foto: EPA

PSG bo za usluge 27-letnega Argentinca Lavezzijevemu dozdajšnjemu delodajalcu Napoliju odštel 26 milijonov evrov odškodnine.

Blizu menjave delodajalca pa je tudi francoski reprezentančni napadalec Olivier Giroud. Po navedbah britanskih medijev zapušča Montpellier, s katerim je v pretekli sezoni osvojil naslov francoskega prvaka. V naslednji sezoni bo igral za Arsenal. Londončani bodo za 25-letnika odšteli od 12 do 16 milijonov evrov odškodnine. Giroud bo podpisal štiriletno pogodbo, po kateri bo zaslužil 62.000 evrov tedensko ali trikrat več kot v Montpellieru.

Pescara bo začela s točkovnim minusom
Italijanska nogometna zveza je izrekla prve kazni vpletenim v afero s prirejanjem izidov tekem, znano pod imenom Calcioscomesse. Novi prvoligaš Pescara bo zaradi vpletenosti v afero novo sezono Serie A začel z dvema točkama minusa.

Sampdoria in Siena, ki bosta tudi igrali v prvoligaški konkurenci, morata plačati po 50.000 evrov kazni, Novara, ki je izpadla v drugo ligo, bo sezoni začela s štirimi točkami odbitka, tretjeligaš Albinoleffe je dobil kazen minus 15 točk in plačilo 90.000 evrov, Piacenza pa bo ob 11 točk in 70.000 evrov.

Kaznovani so bili še drugi klubi: Reggina (-4 točke), Piacenza (-11), Monza (-5), Ancona (-8), Padova (-2) ter Empoli, Ravenna in Avesa (vsi -1). Kaznovani so bili tudi štirje igralci, in sicer Luigi Sartor, ki je nekdaj igral za Inter, Parmo in Romo, zdaj pa je že v "pokoju", Mario Cassano, Alessandro Zaperini in Nicola Santoni, dobili so prepoved vsake aktivnosti v nogometu za pet let.