Dejan Lazarević je bil strelec obeh slovenskih zadetkov. Foto: Ervin Čurlič
Dejan Lazarević je bil strelec obeh slovenskih zadetkov. Foto: Ervin Čurlič
Struna po tekmi Slovenija - Norveška
Lazarevićev dvojček premalo za zmago

Wangberg se je po prostem strelu dobro znašel v gneči in z glavo premagal vratarja Džafića, ki je v igro vstopil v drugem polčasu.

Za Slovence, ki so bili oslabljeni, je oba zadetka dosegel Dejan Lazarević. V 42. minuti je z dobrih 20 metrov mojstrsko streljal v desni kot norveških vrat, v 84. minuti pa je izkoristil natančno podajo Kevina Kampla in z nekaj metrov hladnokrvno zadel z zunanjim delom stopala.

Norvežani so na 1:1 izenačili po neodločnosti slovenske obrambe. Strelec je bil Thomas Drage.

Slovenska nogometna reprezentanca do 16 let je na mednarodnem turnirju v slovaškem mestu Senec osvojila 2. mesto. V finalni tekmi jo je premagala Češka po izvajanju 11-metrovk s 4:2. V rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 1:1, za Slovenijo pa je v drugem polčasu zadel Alen Ožbolt.

Prijateljska tekma je bila za selektorja Tomaža Kavčiča, ki je opravil sedem menjav, pravi preizkus pripravljenosti pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo. 1. junija bo Slovenija gostila Malto.

Prijateljska tekma U-21, Nova Gorica
SLOVENIJA - NORVEŠKA 2:2 (1:0)
Lazarević 42., 84.; Drage 65., Wangberg 92.

Slovenija: Oblak (65./Džafić), Mitrović, Struna, Trajkovski (45./Rešek), Jović (64./Širok), Kampl, Božič, Podlogar (83./Žibert), Lazarević (90./Vrhovec), Črnčič (72./Fink), Berić (64./
Jogan).

Norveška: Ostbo (od 46. Johansen), Hedenstad (od 76. Wangberg), Berge, Nilsen (od 46. Linnes), Svensson (od 46. Ulvestad), Eikrem, Singh, Drage (od 69. Agdestein), Pedersen (od 80. Bakenga), Nation, Berget (od 61. Borven).

Struna po tekmi Slovenija - Norveška
Lazarevićev dvojček premalo za zmago