Maccabi Haifa je že dvakrat igral v Ligi prvakov, in sicer v sezonah 2002/03 in 2009/10. Foto: EPA
Maccabi Haifa je že dvakrat igral v Ligi prvakov, in sicer v sezonah 2002/03 in 2009/10. Foto: EPA
Gutavo Boccoli
Maccabi bo v Ljudskem vrtu močnejši za 33-letnega brazilskega vezista Gustava Boccolija. Foto: EPA

"Tako kot Maribor imamo težave v obrambni liniji, vendar bomo storili vse, da jih odpravimo. Zavedamo se, da bo težko, a sem prepričan, da bomo igrali bolje kot v Haifi," je na novinarski konferenci dejal trener izraelskih prvakov Elisha Levy.

Na vprašanje, kaj je bilo narobe, da na prvi tekmi niso pokazali vsega, kar zmorejo, je Levy odgovoril: "Na prvo tekmo smo se dobro pripravili, večino časa smo bili boljši. Tudi Maribor je bil izjemno nevaren, v določenih trenutkih tekme imel večjo posest žoge. To je bila tekma zamujenih priložnosti."

Igralci pripravljeni na spopad
Izraelci po zmagi z 2:1 branijo en gol prednosti, a poudarjajo, da se v Maribor niso prišli branit. "Ne bomo igrali obrambno. Maribor ima hitro moštvo, naši igralci pa so pripravljeni na spopad. Zaupajo si in so mirni. Pripravljeni smo zadeti gol in imamo upanje, da se bomo uvrstili naprej. Razumem, da bo domače občinstvo izvajalo pritisk, vendar smo vajeni igrati pred toliko ljudmi," je trden Levy.

"Vemo, da ta tekma pomeni razpotje v tej sezoni. Pripravljeni smo na spopad, verjamem v napredovanje," pa je dejal Brazilec Gustavo Boccoli, ki na prvi tekmi zaradi kartonov ni igral. Ta usoda je zdaj doletela branilca Andreja Piljavskega. Ukrajinec si je pred dnevi na pokalni tekmi poškodoval gleženj, tako da ga ni v ekipi.