Josip Iličić je pred letom dni s štirimi zadetki potopil Valencio na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov. Na prvi tekmi proti Realu je bil zamenjan po 30 minutah na zelenici. Foto: Reuters
Josip Iličić je pred letom dni s štirimi zadetki potopil Valencio na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov. Na prvi tekmi proti Realu je bil zamenjan po 30 minutah na zelenici. Foto: Reuters

Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov je Atalanta od 17. minute igrala brez Rema Freulerja, ki je bil zares strogo izključen. Pred kazenskim prostorom je podrl Ferlanda Mendyja, ki je nato štiri minute pred koncem kronal veliko premoč Reala v drugem polčasu.

"Leto dni je minilo od tekme z Valencio v osmini finala lanske izvedbe Lige prvakov. Vse od takrat igramo pred praznimi tribunami. Proti Realu nimamo veliko za izgubiti, saj že pred prvo tekmo nismo bili v vlogi favorita. Arogantno bi bilo, če bi rekel, da bomo izločili Real. Odigrati bomo morali popolno tekmo in potem bomo videli, če bo to dovolj, da izločimo najuspešnejšo ekipo vseh časov v Ligi prvakov," je dejal Gian Piero Gasperini.

Koliko minut bo tokrat dobil Iličić?
Strateg Atalante je na prvi tekmi Josipa Iličića v igro poslal v 56. minuti. Ideolog igre seveda ni prišel do izraza, ko je imel Real igralca več in štiri minute pred koncem je moral znova na klop. Tudi v Madridu bo slovenski reprezentant zelo verjetno začel na klopi.

"Moramo biti zbrani od začetka. Čaka nas težka povratna tekma, napredovanja v četrtfinale si še nismo zagotovili. Atalanta je v zelo dobri formi v prvenstvu. Vse misli smo usmerili na to tekmo, saj ni popravnih izpitov," je previden trener Reala Zinedine Zidane.

Gian Piero Gasperini je bil zelo spoštljiv do Reala. Foto: Reuters
Gian Piero Gasperini je bil zelo spoštljiv do Reala. Foto: Reuters

Hazard znova poškodovan
Eden Hazard je v soboto prvič po mesecu in pol stopil na igrišče, po 15 minutah igre proti Elcheju pa je znova staknil poškodbo hrbtenice in spet ga čaka daljše okrevanje.

"Z njim se nekaj dogaja. Nikoli prej v karieri ni imel takšnih težav in zato je vse to zanj nekaj novega. Ne vem, kaj naj še rečem. Vsi mu želimo pomagati. Upam, da bo kmalu znova z nami," je na novinarski konferenci povedal Zidane.

Hazard je sezono začel poškodovan, nato se je poškodoval v Mönchengladbachu, se mesec dni kasneje vrnil in se znova poškodoval na tekmi proti Alavesu, konec januarja pa je staknil še poškodbo proti Levanteju in bil vse do sobote na seznamu odsotnih.

"Eden res nima sreče. Žal mi je zanj. Vrhunski igralec je in zelo bi nam lahko pomagal. Razočaran je, saj bi vsem rad dokazal, da je pravi zvezdnik. Vsi si želimo, da se bo kmalu spet vrnil," je poudaril Karim Benzema, ki je v soboto z izjemnim zadetkom v 91. minuti zagotovil tri točke proti Elcheju (2:1). Kaznovan je Casemiro, poškodovan pa tudi Dani Carvajal.

Real zaostaja za vodilnim mestnim tekmecem Atleticom šest točk, do konca pa je še enajst krogov.

Zinčenko: V garderobi vidim lačne igralce, ki si želijo napolniti vitrino z lovorikami
Na drugi torkovi tekmi se bosta Manchester City in Borussia iz Mönchengladbacha še drugič srečala v Budimpešti. Prvo tekmo na Puskas Areni pred tremi tedni so dobili sinjemodri z 2:0.

Novinarji so branilcu Oleksandru Zinčenku postavili vprašanje, če lahko City osvoji vse štiri lovorike v tej sezoni. City se bo v finalu ligaškega pokala srečal s Tottenhamom, v četrtfinalu Pokal FA ga v soboto čaka Everton, v Premier ligi pa ima kar 14 točk naskoka pred mestnim tekmecem Unitedom.

"Bayern je dokazal lani, da je to mogoče. Barceloni je to uspelo pod vodstvom Guardiole. Imamo neverjetno ekipo, številne igralce, ki so med najboljšimi na svetu. V garderobi vsak dan vidim lačne igralce, ki si želijo napolniti vitrino z lovorikami," je dejal 24-letni Ukrajinec.

Marco Rose je še brez zmage, potem ko je napovedal odhod v Dortmund. Navijači so bili ogorčeni in želijo menjavo na trenerski klopi takoj. Športni direktor Max Eberl jih (še) ni poslusal. Foto: EPA
Marco Rose je še brez zmage, potem ko je napovedal odhod v Dortmund. Navijači so bili ogorčeni in želijo menjavo na trenerski klopi takoj. Športni direktor Max Eberl jih (še) ni poslusal. Foto: EPA

Guardiola: Štiri lovorike v eni sezoni ni uspelo osvojiti nobeni angleški ekipi
Hitro se je oglasil Pep Guardiola: "Malce starejši sem od gospoda Zinčenka. Imam več izkušenj in se ne strinjam z njim. Štiri lovorike v eni sezoni ni uspelo osvojiti nobeni angleški ekipi in mislim, da se to ne bo nikoli zgodilo."

Gladbach v veliki krizi
V Mönchengladbachu imajo ogromno težav. Ko je Marco Rose napovedal, da se bo poleti preselil v Dortmund, se je vse podrlo. Šest porazov zapored je sledilo in sanj o Ligi prvakov v naslednji sezoni je konec. V petek je bil Augsburg boljši s 3:1 in Borussia je padla na skromno 10. mesto.

"V Budimpešto smo prišli po zmago. Seveda je to zelo pomembna tekma za nas. To ni prijateljska tekma, vsakič, ko zaigra himna Lige prvakov, je to poseben večer. Vsi se zavedamo, da je zelo težko pričakovati napredovanje. Če bomo prvi dosegli zadetek, pa je vse mogoče. Prepričan sem, da bomo prikazali boljšo predstavo kot pred temi tedni. Zavedamo se, da je City ena najboljših ekip na svetu," je pojasnil Rose. Christoph Kramer, Ramy Bensebaini in Marcus Thuram so poškodovani.


Osmina finala, povratne tekme, torek ob 21.00:
MANCHESTER CITY – BORUSSIA (M) 2:0
(v Budimpešti)

Verjetni postavi:

Man. City: Ederson, Walker, Ruben Dias, Laporte, Zinčenko, Rodri, Gündogan, Ferran Torres, De Bruyne, Sterling, Agüero.

Borussia (M): Sommer, Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini, Zakaria, Neuhaus, Hofmann, Stindl, Wolf, Plea.

Sodnik: Sergej Karacev (Rusija)


Gasperini verjame, da so sposobni izločiti Real

REAL MADRID – ATALANTA 1:0

Verjetni postavi:

Real Madrid: Courtois, Vazquez, Varane, Ramos, Mendy, Kroos, Valverde, Modrić, Asensio, Benzema, Vinicius Junior.

Atalanta: Gollini, Toloi, Romero, Palomino, Maehle, De Roon, Pašalić, Gosens, Pessina, Muriel, Zapata.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)


Sreda ob 21.00:
BAYERN – LAZIO 4:1

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Pavard, Süle, Alaba, Davies, Roca, Goretzka, Sane, Müller, Gnabry, Lewandowski.

Lazio: Reina, Patric, Acerbi, Radu, Marušić, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulić, Correa, Immobile.

Sodnik: Istvan Kovacs (Romunija)


CHELSEA – ATLETICO MADRID 1:0

Verjetni postavi:

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, James, Kante, Kovačić, Alonso, Hudson-Odoi, Giroud, Werner.

Atletico: Oblak, Trippier, Savić, Felipe, Hermoso, Carrasco, Llorente, Koke, Lemar, Correa, Suarez.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)


Odigrano prejšnji teden:
Juventus – PORTO * 3:2 (2:1, 0:1) 1:2
Chiesa 49., 63., Rabiot 117.; Oliveira 19./11-m, 115.
RK: Taremi 54./Porto
* - po podaljšku

BORUSSIA DORTMUND – Sevilla 2:2 (1:0) 3:2
Haaland 35., 54./11-m; En-Nesyri 69./11-m, 96.

LIVERPOOL – RB Leipzig 2:0 (0:0) 2:0
Salah 71., Mane 74.
Kampl (Leipzig) je igral v prvem polčasu.

PARIS SG – Barcelona 1:1 (1:1) 4:1
Mbappe 31./11-m; Messi 37.
Messi je v 45. minuti zapravil 11-m.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb parov četrtfinala bo v petek ob 12.00.