Pep Guardiola se s Cityjem v treh poskusih še ni prebil čez četrtfinale. Foto: Reuters
Pep Guardiola se s Cityjem v treh poskusih še ni prebil čez četrtfinale. Foto: Reuters

Moštvi sta se v sezoni 2012/13 srečali v skupinskem delu. Na Santiagu Bernabeuu je bilo 3:2 za Real, na Etihadu pa 1:1. V sezoni 2015/16 sta se ekipi pomerili v polfinalu: v Manchestru se mreži nista zatresli, na povratni tekmi pa so Madridčani slavili z 1:0 in nato v finalu po 11-metrovkah strli še Atletico. City v finalu ni igral še nikoli, v preteklih dveh sezonah je obstal v četrtfinalu.

"Pokazati moramo naš značaj. Vem, da se moji igralci, jaz in vsi v klubu želimo do zadnjega boriti za ta naslov. To je pravi preizkus za nas, nasproti nam bodo stali kralji Lige prvakov. Če nam bo uspelo, bom res neizmerno vesel," pred tokratnim izzivom pravi trener angleških prvakov Pep Guardiola.

Za Zidana najboljši trener na svetu
Španec meni, da nikomur več ne bo uspelo ponoviti dosežka Reala, ki je bil med letoma 2016 in 2018 pod vodstvom Zinedina Zidana kar trikrat zapored zmagovalec Lige prvakov.

Guardiola je z Barcelono dvignil pokal v letih 2009 in 2011. Z Bayernom je trikrat klonil v polfinalu, s Cityjem pa se v treh poskusih še ni prebil čez četrtfinale.

Tudi Zidane je v pričakovanju velikega obračuna hvalil svojega kolega na klopi tekmecev in dejal, da je Guardiola zanj najboljši trener na svetu.

"Zaradi kazni nismo še dodatno motivirani"
Evropska nogometna zveza (Uefa) je pred dnevi sporočila, da City zaradi resnih kršitev pravil licenciranja, finančnega ferpleja, pokroviteljstva in splošnega finančnega poslovanja naslednji dve sezoni ne bo smel nastopati v tekmovanjih pod njenim okriljem. Klub je napovedal, da se bo na to odločitev pritožil.

"Že dolgo časa smo pod drobnogledom. Imamo pravico do pritožbe in zaupam ljudem v klubu. Zaradi tega, ker nam grozi neigranje v Evropi, pred tekmo v Madridu nismo še dodatno motivirani. Vselej si želimo zmagati," je o tej temi povedal Guardiola.

Dobro razpoloženje na torkovem treningu Reala. Foto: Reuters
Dobro razpoloženje na torkovem treningu Reala. Foto: Reuters

Ramos se ne strinja s kritikami napada
Pri Realu se ubadajo z drugačnimi težavami. Če je 13-kratni evropski prvak konsolidiral obrambo in v tej sezoni španskega prvenstva na 25 tekmah prejel samo 17 zadetkov, mu nekateri očitajo, da je premalo učinkovit v napadu. Dosegel je 16 golov manj kot Barcelona, ki ga je v zadnjih dveh krogih La lige prehitela na vrhu lestvice. Madričani so se nazadnje doma z 2:2 razšli s Celto in v soboto izgubili z 1:0 v gosteh pri Levanteju.

Karim Benzema, ki je s 13 zadetki najboljši strelec kluba v domačem prvenstvu, se je na zadnjih 11 tekmah le dvakrat vpisal med strelce. Gareth Bale ni zadel že vse od septembra. Znova pa v soboto ni imel sreče Eden Hazard, ki bo zaradi poškodbe desnega gležnja odsoten še nadaljnja dva meseca.

Kapetan Sergio Ramos se sicer s tem, da Real v napadalnem delu zaostaja za pričakovanji, ne strinja: "Če ne zadevajo naši napadalci, zadevamo branilci. Ustvarjamo si veliko priložnosti, veliko stvari delamo prav. Ne mislim, da dosegamo premalo golov. Trudimo se, da bi več igrali in manj govorili. Imamo idealno priložnost, da z zmago nad Cityjem pustimo pravi pečat."

Osmina finala, sreda ob 21.00:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY

LYON - JUVENTUS

Povratni tekmi bosta 17. marca.

Laurence Fautra, županja predmestja Decines-Charpieu, v katerem je stadion Lyona, je francoske oblasti pozvala, naj zaradi epidemije koronavirusa v Italiji prepovedo prihod 3000 Juventusovih navijačev na tekmo, kar pa se ne bo zgodilo. Foto: Reuters
Laurence Fautra, županja predmestja Decines-Charpieu, v katerem je stadion Lyona, je francoske oblasti pozvala, naj zaradi epidemije koronavirusa v Italiji prepovedo prihod 3000 Juventusovih navijačev na tekmo, kar pa se ne bo zgodilo. Foto: Reuters

Odigrano v torek:
CHELSEA - BAYERN 0:3 (0:0)
NAPOLI - BARCELONA 1:1 (1:0)
Povratni tekmi bosta 18. marca.


Odigrano prejšnji teden:
BORUSSIA DORTMUND - PARIS SG 2:1 (0:0)
ATLETICO MADRID - LIVERPOOL 1:0 (1:0)
Povratni tekmi bosta 11. marca.

ATALANTA - VALENCIA 4:1 (2:0)
TOTTENHAM - RB LEIPZIG 0:1 (0:0)
Povratni tekmi bosta 10. marca.