Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je na prvi tekmi v Ljubljani pokazala, da je precej boljša ekipe od latvijske, a si je ob koncu zapletla položaj in v Valmiero odpotovala le z minimalno prednostjo. Na povratni tekmi se je na igrišču samozavestno postavila, od začetka dala vedeti, da vodstva ni prišla le branit, ampak si je želela še ene zmage, kar ji je, potem ko je bila na terenu večji del obračuna spet boljša, tudi uspelo. Tekma je imela skoraj identičen potek kot prva, Latvijci so namreč do svojih trenutkov spet prišli ob koncu, ko so že zaostajali z 0:2.

Rui Pedro prinesel vodstvo
Že v uvodnih minutah je ljubljanska ekipa nekajkrat nevarno prišla v tekmečev kazenski prostor, a do 18. minute ji je manjkal zaključni strel. Takrat se je imenitna priložnost ponudila Mustafi Nukiću, ki je po lepi kombinaciji z Ivanom Posavcem iz ugodnega položaja streljal mimo gola. Nukić se je odkupil v 33. minuti, ko je asistiral Ruiju Pedru, ki se je odlično znašel pred vrati, ni imel veliko prostora, a je žogo mimo vratarja vseeno poslal v mrežo.

Olimpija v 2. predkrogu Lige prvakov

Prvenec Muhamedbegovića
Tim Max Elšnik je v 66. minuti poslal predložek iz kota (kot je priboril Nukić), na bližnji vratnici je bil Ahmet Muhamedbegović, ki je z glavo zlahka presenetil vratarja Valmiere. To je bil prvenec za Muhamedbegovića v dresu Olimpije.

Admir Bristrić je kmalu zapravil priložnost za 0:3, na drugi strani pa si je Leo Gaucho privoščil veliko neumnost, ki je njegovo ekipo stala zmanjšanja zaostanka. Potem ko je po veliki napaki Vidovška Ribiro že premagal ljubljanskega vratarja, je gol hotel potrditi Gaucho, a je to storil iz nedovoljenega položaja, tako da sodniki gola niso priznali.

Matevž Vidovšek je nato popravil svojo napako z obrambo strela z glavo Gaucha, v 82. minuti pa je bil brez moči, domači so s samostojnim prodorom in natančnim strelom Camila Mene vendarle dosegli vsaj častni zadetek. Do konca bi lahko dosegli še kakšnega, ob neprepričljivi ljubljanski obrambi so izvedli nekaj nevarnih akcij, a Vidovšek se ni več pustil premagati.

V drugem krogu zmaje čaka zmagovalec Ludogorec, ki je po porazu na prvi tekmi v gosteh proti ekipa s Kosova Ballkani (0:2) povratni obračun dobil s 4:0.

LIGA PRVAKOV – 1. PREDKROG, povratna tekma

Valmiera (LAT) – OLIMPIJA 1:2 (0:1) (prva tekma: 1:2)
1100; Mena 82.; Rui Pedro 33., Muhamedbegović 64.

Valmiera: Olses, Toniševs (71./Ndoye), Balodis, Sliede, Fall, Kapić (81./Gustavo), Želizko (90./Čudavs), Jaunzems, Diop (46./Ribeiro), Leo Gaucho, Mena.

Olimpija: Vidovšek, Jorge Silva (84./Lasickas), Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Sešlar (84./Motika), Doffo, Rui Pedro (67./Bristrić), Nukić (67./Florucz), Posavec (63./Gavrić).

Sodnik: Cesar Soto Grado (Španija).


LUDOGOREC – Ballkani (KOS) 4:0 (0:2)
Tekpetey 4., 45., Tissera 49., Vidal 78.


2. PREDKROG, prva tekma, 25./26. julija:
LUDOGOREC – OLIMPIJA

Povratna tekma bo 1. ali 2. avgusta.