Timi Max Elšnik je eden ključnih mož Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Timi Max Elšnik je eden ključnih mož Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

"Priprave so bile dobre, zdaj smo že osredotočeni na torkovo tekmo, ki bo pomemben trenutek za naš klub. Imeli smo šest pripravljalnih tekem, zdaj pa nas čakajo le še zaključne priprave za prvega evropskega tekmeca," je dejal portugalski strateg Olimpije Joao Henriques, ki je pred sezono na klopi ljubljanske zasedbe zamenjal Španca Alberta Riero.

"Na tekmeca se pripravljamo, kolikor se lahko, smo pa samozavestni glede prve uradne tekme. Zdaj si že zelo želimo ta začetek," je dodal.

Znova je opozoril, da je največja prednost tekmecev to, da so oni že sredi sezone, "ampak verjamemo, da bomo to izničili s pripravami". "Verjamemo v svoj cilj, smo zavezani temu, samozavestni, imamo znanje o nasprotniku, dobre igralce in ideje, kako igrati," je še povedal trener, ki zagovarja napadalen nogomet.

"Imamo tudi dovolj dobrih napadalcev. Vsi pa vedo, kaj je treba narediti na tekmi. Od zdaj do konca avgusta bo veliko tekem v napornem ritmu, zato so vsi igralci pomembni," je še dejal in razkril, da za zdaj nimajo težav s poškodbami.

Vsakogar z veseljem sprejmemo medse in tako je bilo tudi z vsemi novinci. Mislim, da smo se na poletnih pripravah hitro povezali, kar je tudi najbolj pomembno. Prilagajanje na novega trenerja oziroma zahteve njegovih sodelavcev ni bilo zahtevno. Sam imam zdaj malce več svobode pri igri naprej in to mi ustreza.

Vezist Agustin Doffo

Kot je še dodal, meni, da so možnosti v dvoboju z Latvijci za napredovanje 50-odstotne, da pa si najbolj želi, da bi njegovi nogometaši na prvem obračunu uživali. "Imamo kolektivno kakovost, prav tako individualno za preskok tega izziva. Igralci morajo uživati, prav tako pa moramo tudi navijačem dati dodatne užitke," je misli strnil Portugalec.

Glede tekmeca je povedal, da ima Valmiera dobre igralce, tudi ukrajinskega reprezentanta do 21 let, pa Senegalca, Brazilca in Kolumbijca, "tako da moramo biti previdni". "Valmiera je prvak in biti prvak ni lahko v nobeni državi. Zadnjo tekmo v ligi so dobili s 6:0, ampak videli smo, da imajo tako kot vsaka ekipa dobre in slabe točke. Vsak v ekipi ve, kaj mora narediti, to je najpomembneje," je še sklenil Henriques.

Proti latvijskemu tekmecu bodo Ljubljančani v vlogi favorita, to kažejo tudi številke o ocenjeni vrednosti ekipe. Slovenski predstavnik ima po Transfermarktu vrednost 12,13 milijona evrov, latvijski pa 6,8 milijona.

Valmiera je po 22 krogih na tretjem mestu latvijskega prvenstva, 21 točk za vodilno Rigo.

Joao Henriques: Lov na Ligo prvakov je prijeten pritisk

LIGA PRVAKOV, 1. PREDKROG, prva tekma

Torek ob 20.00:
OLIMPIJA – VALMIERA (LAT)
Povratna tekma bo v sredo, 19. julija, ob 17.00.


2. PREDKROG

Prva tekma, 25./26. julija:
BALLKANI (KOS)/LUDOGOREC (BLG) – OLIMPIJA/VALMIERA (LAT)
Povratna tekma bo 1. ali 2. avgusta.