Hannes Halldorsson je odbil strel Lionela Messija z bele točke. Foto: Reuters
Hannes Halldorsson je odbil strel Lionela Messija z bele točke. Foto: Reuters

Klub so po koncu pretekle sezone zapustili nosilci igre vratar Ibrahim Šehić in vezista Pedro Henrique in Ricardo Almeida.

Odlični islandski vratar Halldorsson je blestel na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko je na uvodni tekmi v Moskvi ubranil strel Lionela Messija z bele točke in postal junak tekme. Islandci so presenetljivo prišli do remija (1:1), nato pa so izgubili proti Nigeriji z 0:2 in Hrvaški z 1:2. V skupini D so zasedli zadnje mesto.

34-letni Halldorsson je že 52-krat stal v vratih Islandije. Vse do začetka profesionalne kariere je bil filmski režiser. Sodeloval je pri Evroviziji leta 2012. Tudi po koncu kariere se je že dogovoril za režiranje z znano norveško produkcijsko hišo.

24-letni vezist Slavčev je bil leta 2013 izbran za najboljšega mladega nogometaša v bolgarskem prvenstvu, nato pa je sledila selitev na Portugalsko, kjer pa pri Sportingu nikoli ni dobil priložnosti. V zadnjih dveh sezonah je kot posojen igralec igral za Lechio iz Gdanska. Za Bolgarijo je odigral 17 tekem.

Stolica: Čaka na taktični del priprav na Qarabag
Ljubljančani so v pripravah na novo sezono dosegli eno zmago in dva remija. Z madžarskim podprvakom Ferencvarošem so se razšli brez zadetkov. "Igrali smo proti kakovostnemu nasprotniku, ki smo ga spravili v podrejeni položaj, kar je zelo dober znak. Če lahko proti takšnemu nasprotniku nadzorujemo potek tekme, je to zelo dobro. Moramo še popraviti nekaj detajlov in biti bolj konkretni v zaključkih akcij, ampak glede na čas, ki smo ga imeli, sem zadovoljen s tem, kako napredujemo," je po tekmi v Zalaegerszegu dejal trener Ilija Stolica.

"Še vedno smo v fazi prilagajanja drug na drugega. Fantje trdo delajo, igrajo v visokem ritmu, zdaj pa nas čaka taktični del priprav na Qarabag," je dodal Stolica, ki je prvič v zeleno-belem dresu videl tudi Matica Črnica.