Kevin Kampl je le še dve zmagi oddaljen od zmage v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Kevin Kampl je le še dve zmagi oddaljen od zmage v Ligi prvakov. Foto: Reuters

Leipzig je četrtfinale v Lizboni dobil z 2:1, odločilni gol pa je po odbitku dosegel v 88. minuti. Trener poražene ekipe Diego Simeone je bil kljub takemu razpletu realen: "Nismo igrali, kot smo si želeli. Leipzig je pokazal več navdušenja, bil je bolj svež. Nimamo izgovorov za poraz. Dali smo vse od sebe in prišli do četrtfinala. Tekmecu lahko le čestitam."

Sorodna novica Po srečno odbiti žogi v 88. minuti Leipzig prek Atletica med štiri

Nagelsmann si želi še več
Simeone je vedno veljal kot taktični mojster, večina strokovnjakov pa je ocenila, da je bil tokrat v taktiki nadigran, saj je trener Leipziga Julian Nagelsmann popolnoma ohromil najmočnejše prednosti španskih predstavnikov. "V prvem polčasu smo se dobro branili, v napadu si sicer nismo priigrali veliko priložnosti, proti Atleticu jih le redko kdo. A nato smo v napadu vendarle pokazali precej več. Zdaj smo v polfinalu, vedno ko napreduješ, si želiš še več. Zdaj smo veseli, a jutri bomo misli usmerili že proti Parižanom," je v prihodnost pogledal nemški trener.

Leipzig je postal 32. klub, ki se je prebil vse do polfinala najmočnejšega evropskega tekmovanja na svetu. Zadnje desetletje sta čast Bundeslige v Ligi prvakov reševala Bayern in Borussia Dortmund, to enoličnost pa so zdaj prekinili biki. Schalke je bil leta 2011 zadnji nemški klub v polfinalu, čigar ime se ne začenja na črko B.

Sorodna novica PSG po preobratu končal evropsko pravljico Atalante

Sabitzer: Zmago smo si zaslužili
Nemci so bili precej učinkoviti pri kreaciji in podajah, kjer so pokazali precej več od Špancev. "Velika zasluga za to gre našemu trenerju, ki nas je res dobro pripravil. Ko nam je igra stekla, smo jih popolnoma zaustavili. V napadu smo sicer delali nekaj napak, a na koncu smo vseeno dosegli dva gola. Glede na prikazano smo si zmago brez dvoma zaslužili," je bil dobre volje Marcel Sabitzer.

Polfinale proti serijskemu francoskemu prvaku bo odigran v torek. "To tekmo res že težko pričakujem. Paris SG je odlična ekipa, videli smo, kaj so naredili Atalanti, imajo res veliko odličnih nogometašev. A smo samozavestni," je kar kipel vezist nemških predstavnikov Tyler Adams.

Koke: Lahko jim le čestitam
Kapetan atletov Koke pa je strnil misli: "Razplet ni bil krut. Bili so precej boljši pri kontroliranju žoge. Bili so boljši in hitrejši. Ko je nasprotnik boljši, moraš samo sneti kapo in mu čestitati. Pri izidu 1:1 smo sicer poskušali, a smo spet prejeli zadetek."

Sorodna novica Se še spomnite podrobnosti letošnje Lige prvakov?

Kampl zelo blizu uresničitve sanj
Od treh slovenskih predstavnikov, ki so se s svojimi klubi prebili v četrtfinale, sta torej na zelenico stopila dva, v medsebojnem obračunu Jana Oblaka in Kevina Kampla, pa se je zmage veselil zadnji. Pokazal je svoje mojstrstvo, samozavest in zelo natančne podaje. Še pred začetkom turnirja je večkrat opozarjal, da tri zmage prinašajo vse, podobno samozavest pa je čutiti pri vseh njegovih soigralcih, ki se zavedajo, da v začasnem formatu ene same tekme lahko gredo vse do konca.

Oblak nemočen ob preusmerjenem strelu Adamsa