Karim Benzema je na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah zadel kar osemkrat. Foto: Reuters
Karim Benzema je na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah zadel kar osemkrat. Foto: Reuters

Kraljevi klub čakajo trije veliki testi zapored. Med obema četrtfinalnima tekmama z aktualnimi angleškimi prvaki bo na sporedu el clasico. V soboto ob 21.00 v Madrid prihaja Barcelona, večna tekmeca pa že pošteno dihata za ovratnik madridskemu Atleticu, ki vse bolj popušča.

Leta 2018 je v finalu Lige prvakov v Kijevu Real s 3:1 ugnal Liverpool. V primerjavi s takratnim obračunom bosta trenerja ista. Manjkal bo junak Gareth Bale, ki zdaj igra za Tottenham. Nesrečni Loris Karius, ki je naredil dve neverjetni napaki v finalu pred tremi leti, je zdaj rezervni vratar Uniona iz Berlina, Alisson Becker pa velja za enega izmed najboljših čuvajev mreže na svetu.

Real bo težko nadomestil Ramosa, Liverpool pa van Dijka
Pri Realu bo manjkal poškodovani kapetan Sergio Ramos, ki bo izpustil vse tri ključne tekme v naslednjih desetih dneh. Tudi Dani Carvajal in Eden Hazard ne bosta v kadru. Pri Liverpoolu zelo pogrešajo stebra obrambe Virgila van Dijka, manjkali bodo tudi Jordan Henderson, Joel Matip, Divock Origi in Joe Gomez.

"Ne razmišljamo o finalni tekmi iz leta 2018. Pripravljeni smo na 180 minut in več v izločilnih bojih. To je že finalna tekma, zato ne razmišljamo naprej, zanima nas le torkova tekma. Liverpool ima odlično ekipo, posebej v napadu so zelo nevarni," je poudaril trener Reala Zinedine Zidane.

"V tej sezoni smo podcenjeni. Prepričan sem, da lahko moja ekipa doseže veliko. Še vedno imamo možnosti za naslov v Ligi prvakov in španskem prvenstvu. Imeli smo nekaj padcev v letošnji sezoni, a zgodovina kluba kaže, da smo najboljši v ključnih trenutkih," je prepričan junak finala Lige prvakov leta 2002.

Zidane zelo spoštuje trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa: "Klopp je sijajen trener, ki je dosegel velike uspehe v Liverpoolu. Ni mi ga treba kopirati, vsak ima svoj slog. Vedno se rad nekaj novega naučim. Ko sem delal trenersko licenco, sem analiziral tudi delo Kloppa."

Tudi Jürgen Klopp ima udarnega aduta. Diogo Jota je v soboto z dvema zadetkoma zrežiral zmago nad Arsenalom. Foto: Reuters
Tudi Jürgen Klopp ima udarnega aduta. Diogo Jota je v soboto z dvema zadetkoma zrežiral zmago nad Arsenalom. Foto: Reuters

Klopp: Tokrat bomo v vlogi izzivalca in to nam ustreza
"Real je ujel pravo formo. To je zelo izkušena ekipa. Če kdo ve, kako osvojiti Ligo prvakov, je to Real Madrid. Tokrat bomo v vlogi izzivalca in to nam ustreza. Precej bolje igramo proti ekipam, ki se ne zapirajo," je pojasnil Klopp, ki je bil zelo zadovoljen po sobotni zmagi nad Arsenalom s 3:0 v Londonu.

V Dortmundu nihče ne želi igrati v Evropski ligi
Vzdušje v Dortmundu pred četrtfinalom je slabo. Poraz proti Eintrachtu v soboto z 1:2 je bil res grenek. Črno-rumeni so šele na petem mestu Bundeslige in zaostajajo že za sedem točk za četrtim mestom, ki še vodi v Ligo prvakov tudi v naslednji sezoni.

Ostrostrelec Erling Haaland ima ogromno ponudb. Vodstvo Borussie ga bo težko obdržalo, če v naslednji sezoni ne bo Lige prvakov. "Evropska liga v Dortmundu ne zanima nikogar," je po porazu proti Eintrachtu povedal Emre Can.

Jadon Sancho ima še poškodovano mišico. Do konca sezone bo odsoten 16-letni napadalec Youssoufa Moukoko, ki si je poškodoval vezi v gležnju med evropskim prvenstvom do 21 let.

Manchester City je še vedno v igri za vse štiri lovorike v tej sezoni. V Premier ligi ima ogromnih 14 točk naskoka pred mestnim tekmecem Unitedom in le še vprašanje časa je, kdaj bo potrdil naslov.

Erling Haaland je najboljši strelec Lige prvakov z desetimi zadetki. Uspeh Borussie je preveč odvisen od Norvežana. Ko mu ne gre, so črno-rumeni brez idej. Foto: Reuters
Erling Haaland je najboljši strelec Lige prvakov z desetimi zadetki. Uspeh Borussie je preveč odvisen od Norvežana. Ko mu ne gre, so črno-rumeni brez idej. Foto: Reuters

Guardiola pohvalil Haalanda
Pep Guardiola je na novinarski konferenci dobil precej vprašanj o Haalandu. "Še slep človek bi vedel, da gre za izjemnega napadalca. Ne smemo ga spustiti blizu vratom," je povedal 50-letni strateg.

"Nikoli ne gledam na lestvico, ko analiziram igro tekmeca. Ko sem bil trener Bayerna, je bila Borussia veliki tekmec. Tri leta smo se borili za lovorike. Najprej je bil na drugi strani Jürgen Klopp, nato Thomas Tuchel. Odigrali smo tudi dva napeta pokalna finala."

Poraza proti Lyonu ni pozabil hitro
Guardiola je Ligo prvakov zadnjič osvojil pred desetimi leti, ko je z Barcelono na Wembleyju ugnal Manchester United s 3:1. Avgusta lani je doživel hladno prho v četrtfinalu v Lizboni, ko je City izgubil proti Lyonu z 1:3.

"Poraz proti Lyonu mi ni šel iz glave nekaj tednov. Res je bila grenka izkušnja. Nismo si zaslužili napredovanja," je priznal Guardiola.

Na zadnjih 27 tekmah je City nanizal 26 zmag. Izgubil je le prvenstveno tekmo proti mestnemu tekmecu Unitedu z 0:2.

PSG prihaja v München brez Verrattija in Florenzija
V sredo se bosta v ponovitvi avgustovskega finala srečala Bayern in Paris SG. Manjkala bosta Marco Verratti in Alessandro Florenzi zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus. Leandro Paredes je kaznovan.

Bavarci imajo veliko težavo, saj bo obe tekmi moral izpustiti poškodovani ostrostrelec Robert Lewandowski. "Veselim se tekme in ponovnega srečanja. To je izjemna zgodba," se snidenja s Parižani veseli Eric Maxim Choupo-Moting, ki je v lanskem finalu igral za PSG in zapravil lepo priložnost za izenačenje na 1:1. V soboto je bil v prvi postavi derbija Bundeslige v Leipzigu, ki ga je odločil Leon Goretzka, in Bayern ima zdaj avtocesto do devetega zaporednega naslova nemškega prvaka.

Vinčić glavni sodnik na tekmi med Portom in Chelseajem
Obe tekmi med Portom in Chelseajem bosta na sporedu na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana v Sevilli.

V sredo bo sodil Slavko Vinčić. Mariborčan je že sodil na tekmi osmine finala Lige prvakov med Liverpoolom in Leipzigom ter povratno tekmo osmine finala Evropske lige med Milanom in Manchester Unitedom, v kvalifikacijah za SP pa je bil aktiven na tekmi med Bolgarijo in Italijo. Pomočnika bosta Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Matej Jug.


Četrtfinale, prve tekme, torek ob 21.00:
MANCHESTER CITY – BORUSSIA DORTMUND

Verjetni postavi:

Man. City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Cancelo, Rodri, Gündogan, Sterling, Bernardo Silva, Foden, De Bruyne.

Borussia (D): Hitz, Can, Akanji, Hummels, Guerreiro, Delaney, Bellingham, Dahoud, Hazard, Reus, Haaland.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)


REAL MADRID – LIVERPOOL

Verjetni postavi:

Real Madrid: Courtois, Nacho, Varane, Mendy, Vazquez, Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo, Benzema, Asensio.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson, Thiago, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Jota, Mane.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

Povratni tekmi bosta 14. aprila.


Sreda ob 21.00:
BAYERN – PARIS SG

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Pavard, Süle, Alaba, Davies, Kimmich, Goretzka, Sane, Müller, Coman, Choupo-Moting.

Paris SG: Navas, Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Diallo, Gueye, Herrera, di María, Neymar, Mbappe, Kean.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)


PORTO – CHELSEA
(v Sevilli)

Verjetni postavi:

Porto: Marchesin, Manafa, Mbemba, Pepe, Zaidu, Grujić, Uribe, Otavio, Corona, Luis Diaz, Marega.

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, James, Jorginho, Kovačić, Alonso, Mount, Giroud, Werner.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

Povratni tekmi bosta 13. aprila.


Polfinale, 27./28. aprila:
BAYERN/PSG – MANCHESTER CITY/BORUSSIA (D)
REAL MADRID/LIVERPOOL – PORTO/CHELSEA
Povratni tekmi bosta 4. in 5. maja.