Julen Lopetegui je odpuščen po katastrofalnem zadnjem mesecu. Foto: EPA
Julen Lopetegui je odpuščen po katastrofalnem zadnjem mesecu. Foto: EPA
Antonio Conte in Eden Hazard se nista najbolje ujela pri Chelseaju. Foto: Reuters
Santiago Solari (levo) je med letoma 2000 in 2005 odigral 131 tekem za madridski Real. Foto: EPA

Julen Lopetegui je bil v ponedeljek zvečer tudi uradno odpuščen. Niti v sanjah si ni mislil, kaj se mu bo zgodilo v zadnjih štirih mesecih. Španijo je popeljal na svetovno prvenstvo, tik pred začetkom mundiala pa je Zinedine Zidane odstopil z mesta trenerja kraljevega kluba. Lopetegui ni imel poguma, da bi zavrnil ponudbo predsednika Florentina Pereza. Ogorčena španska nogometna zveza je tik pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva proti Portugalski (3:3) odpustila Lopeteguija. Fernando Hierro je bil začasni selektor v Rusiji, kjer so Španci neslavno pogoreli.

Že 70 let ni nihče tako slabo začel na klopi Reala
Lopetegui je zelo dobro začel sezono na klopi Reala, v zadnjem mesecu pa je šlo vse narobe. Pika na i je bil poraz na el clasicu v nedeljo popoldne na Camp Nouu z 1:5. Trikratni zaporedni evropski prvaki so v zadnje četrt ure popolnoma razpadli in lahko bi prejeli še kakšen zadetek proti Barci brez Lionela Messija. Na 14 tekmah na klopi Reala je bilanca Lopeteguija zelo slaba (šest zmag, dva remija in šest porazov, razlika v zadetkih 21:20). To je najslabši štart trenerja Reala v zadnjih 70 letih.

Do sobote bo zagotovo znan nov glavni trener
Španski mediji poročajo o zapletih pri pogajanjih s Contejem. Italijan naj bi zahteval dolgoročno pogodbo. Conte se ni ujel z Edenom Hazardom, ki je še vedno velika želja Madridčanov in naj bi nasledil Cristiana Ronalda. V soboto ob 16.15 na stadion Santiago Bernabeu prihaja Valladolid in do takrat naj bi bil že znan glavni trener, ki bo ekipo vodil vsaj do konca te sezone.
42-letni Solari bo lahko na klopi Reala kot začasni trener le dva tedna, saj pravila španske nogometne zveze določajo, da lahko začasni trener A-ekipo vodi največ 14 dni, nato pa mora dobiti in podpisati uradno pogodbo.

Lopetegui ni več trener Real Madrida
Lopetegui ni več trener Real Madrida