Kevin Kampl in soigralci so že opravili trening na slovitem Camp Nouu. Foto: EPA
Kevin Kampl in soigralci so že opravili trening na slovitem Camp Nouu. Foto: EPA
Roger Schmidt in Javier Hernandez
Roger Schmidt in Javier Hernandez sta bila optimistična pred gostovanjem na Camp Nouu. Foto: EPA
Luis Suarez, Jeremy Mathieu
Luis Suarez je v soboto odločil tekmo proti Las Palmasu. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je prejšnji teden dosegel sedem golov. Poljak želi nadaljevati niz proti Dinamu in še posebej v nedeljo proti Borussii iz Dortmunda. Foto: Reuters
Zagrebčani so zelo motivirani pred velikim izzivom na Allianz Areni. Foto: EPA

Ekipi sta se zadnjič srečali v osmini finala Lige prvakov marca 2012, ko je na Camp Nouu Barca razbila Bayer kar s 7:1, petkrat je zadel Messi.

Izbranci Rogerja Schmidta so v soboto v Bremnu prikazali odlično igro in gladko odpravili Werder (0:3). Blestel je Kevin Kampl, ki pa bo zelo verjetno v torek začel na klopi. V začetni postavi sta predvidena Hakan Calhanoglu in Karim Bellarabi.

"Barcelona je poleg Bayerna najboljša ekipa na svetu. Ima ogromno kakovostnih igralcev, to moštvo ni sestavljeno le z Messijem. Želimo se čim bolj enakovredno boriti z njimi. Potrebovali bomo naš najboljši večer, ob tem pa Barcelona ne prav dobrega," je pojasnil športni direktor Bayerja Rudi Völler.

"Takšen igralec je nenadomestljiv. V pripravah na sezono smo že igrali brez njega, Luisa Suareza ali Neymarja, toda zdaj bo popolnoma drugače. Za nas bo pravi izziv, kako igrati brez najboljšega na svetu," je dejal strateg Barcelone Luis Enrique.

Vsi upajo, da bo pripravljen za el clasico
Messi bo predvidoma moral počivati na tekmah španskega prvenstva s Sevillo, Rayo Vallecanom, Eibarjem, Getafejem in Villarrealom, v Ligi prvakov pa ga ne bo na tekmah z Bayerjem in obeh dvobojih z Batejem. Luis Enrique upa, da bo Argentinec pripravljen do prvega el clasica z madridskim Realom 21. novembra: "Leo je bil včeraj po zdravniškem pregledu dobro razpoložen. Mislim, da je čas na njegovi strani."

Tudi Ivan Rakitić poudarja, da bo moštvo brez Messija moralo zaigrati drugače, odgovorneje in prevzeti ključno vlogo argentinskega zvezdnika. "Messijeva poškodba nas je zelo prizadela. Boli, ker smo ostali brez najboljšega igralca na svetu, obenem pa je za nas to tudi motiv, da igramo in zmagamo tudi brez njega," je dodal hrvaški nogometaš.

Vratar Claudio Bravo se vrača po poškodbi in je že lahko treniral. Drugi vratar Marc-Andre ter Stegen se v letošnji sezoni ni preveč izkazal, prejel je 16 zadetkov, nekaj po hudih napakah. Nemec bo branil v Ligi prvakov, v španskem prvenstvu pa ima prednost Bravo.

Boateng: Čas je, da Dinamo doživi poraz
Zagrebški Dinamo, ki je sanjsko začel sezono v Ligi prvakov, v torek zvečer gostuje na Allianz Areni. Pep Guardiola na novinarski konferenci ni želel govoriti o velikem derbiju Bundeslige proti dortmundski Borussii, ki bo v nedeljo v Münchnu.

"Dinamo je zelo dobra ekipa. Lahko se zgodi, da nanizaš sedem ali osem zmag zapored. 45 tekem brez poraza pa pomeni, da ima moštvo res izjemno mentaliteto," je previden španski strokovnjak.

"Njihova serija je res impresivna. Čas je, da doživijo tudi poraz," je dodal Jerome Boateng.

Manjkala bosta Arturo Vidal (lažja poškodba kolena) in Sebastian Rode. Že dalj časa sta poškodovana Franck Ribery in Arjen Robben, odlično pa sta ju nadomestila Douglas Costa in Kingsley Coman. "Zelo pomembno je, da imamo štiri vrhunske krilne napadalce. Upam, da bosta Douglas Costa in Coman kmalu dosegla visoko raven," je poudaril Guardiola.

Zmago Bavarcev na Coface Areni v Mainzu v soboto (0:3) si je ogledal tudi trener modrih Zoran Mamić. Proti Osijeku se je poškodoval Angelo Henriquez.

Mourinho se vrača na stadion Dragao
Chelsea nikakor ne najde poti iz krize v Premier ligi, za vodilnim Manchester Unitedom zaostaja osem točk. Angleški prvaki v torek gostujejo v Portu. Jose Mourinho se vrača na stadion Dragao, kjer si je ustvaril veliko ime, ko je s Portom 26. maja 2004 v Gelsenkirchnu osvojil Ligo prvakov.

V uvodnem krogu je Chelsea na Stamford Bridgeu s 4:0 odpravil Maccabi, v Ligi prvakov ima pravico nastopa tudi napadalec Diego Costa, ki je kaznovan v Premier ligi. Trener Porta Julen Lopetegui ne bo mogel računati na Hectorja Herrero in Silvestra Varelo.

2. krog, torek ob 20.45,

Skupina E:
BARCELONA - BAYER LEVERKUSEN

Verjetni postavi:
Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Suarez, Sandro Ramirez, Neymar.

Bayer Leverkusen: Leno, Donati, Tah, Papadopulos, Wendell, Kramer, L. Bender, Bellarabi, Calhanoglu, Kiessling, Hernandez.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)


BATE BORISOV - ROMA

 
Lestvica:                            
BAYER LEVERKUSEN     1  1 0 0  4:1  3
BARCELONA            1  0 1 0  1:1  1
ROMA                 1  0 1 0  1:1  1
BATE BORISOV         1  0 0 1  1:4  0



Skupina F:
BAYERN - DINAMO ZAGREB

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Lahm, J. Boateng, Alaba, Juan Bernat, Javi Martinez, Xabi Alonso, Thiago, Douglas Costa, Müller, Lewandowski.

Dinamo Zagreb: Eduardo, Matel, Goncalo, Taravel, Pivarić, Ademi, Paulo Machado, Soudani, Rog, Junior Fernandes, Pjaca.

Sodnik: Aleksej Kulbakov (Belorusija)


ARSENAL - OLYMPIACOS

Lestvica:                             
BAYERN               1  1 0 0  3:0  3 
DINAMO ZAGREB        1  1 0 0  2:1  3 
ARSENAL              1  0 0 1  1:2  0 
OLYMPIACOS           1  0 0 1  0:3  0 






Skupina G:
PORTO - CHELSEA

Verjetni postavi:
Porto: Casillas, Maxi Pereira, Maicon, Marcano, Layun, Ruben Neves, Andre, Imbula, Corona, Aboubakar, Brahimi.

Chelsea: Begović, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Matić, Fabregas, Willian, Oscar, Hazard, Diego Costa.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)



MACCABI TEL AVIV - DINAMO KIJEV

Lestvica:                              
CHELSEA              1  1 0 0  4:0  3  
PORTO                1  0 1 0  2:2  1  
DINAMO KIJEV         1  0 1 0  2:2  1  
MACCABI TEL AVIV     1  0 0 1  0:4  0  



Skupina H:
ZENIT - GENT

LYON - VALENCIA

Lestvica:                             
ZENIT                1  1 0 0  3:2  3 
LYON                 1  0 1 0  1:1  1 
GENT                 1  0 1 0  1:1  1 
VALENCIA             1  0 0 1  2:3  0