Apoel ima priložnost za nov mejnik v zgodovini ciprskega nogometa. Foto: EPA
Apoel ima priložnost za nov mejnik v zgodovini ciprskega nogometa. Foto: EPA
Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette je bil edini strelec na prvi tekmi. Foto: Reuters
Alexis Sanchez
Alexis Sanchez bo zaradi poškodbe adduktorja, ki jo je staknil v soboto, počival od 10 do 15 dni. Foto: Reuters

20.000 vročekrvnih navijačev pripravlja bučno dobrodošlico Francozom, ki so na prvi tekmi osmine finala slavili z 1:0, a jim gre v zadnjem času v domačem prvenstvu zelo slabo. V soboto so z 0:2 izgubili pri skromnem Nancyju. To je bil tretji poraz Lyona na zadnjih štirih tekmah v Ligue 1.

Lyon v slabi formi
"Zelo smo razočarani, toda vrniti se moramo na prava pota - predvsem psihično. Ne smemo poslušati vseh negativnih komentarjev. Na odločilnih tekmah moštvo po navadi igra dobro," je povedal predsednik Lyona Jean Michel Aulas. Gostje ne bodo mogli računati na poškodovanega Yoanna Gourcuffa, vrača pa se branilec Dejan Lovren, ki pa najbrž ne bo začel tekme.

Apoel je že v predtekmovalni skupini pripravil veliko presenečenje, saj je zasedel prvo mesto pred Zenitom, Portom in Šahtarjem. Moštvo s številnimi Brazilci in Portugalci bi ob uvrstitvi v četrtfinale pripravilo največji uspeh ciprskega nogometa.
Trdna obramba Ciprčanov
Lyon, ki ga je na domačem stadionu rešil zadetek Alexandra Lacazetta, upa, da ne bo šel po poti Porta in Zenita. V Nikoziji sta bila namreč jeseni poražena. Res pa je, da Apoel v Ligi prvakov še nikoli ni slavil z dvema zadetkoma razlike.

Prvič v zadnjih nekaj tednih ima srbski trener Ivan Jovanović na voljo popolno ekipo. Apoelu po dveh zmagah dobro kaže tudi v ciprskem prvenstvu, kjer sicer zaseda tretje mesto. "V tekmo gremo z visoko moralo. Imeli bomo svoje priložnosti, borili se bomo do konca," pravi Jovanović. Apoel je na zadnjih 19 tekmah v Evropi prejel le 13 zadetkov.

Barca brez Sancheza in Abidala
Pred Bayerjem je po porazu na prvi tekmi z 1:3 misija nemogoče na Camp Nouu. Nemci na zadnjih 14 gostujočih tekmah v Ligi prvakov niso niti enkrat zmagali. Barcelona je v tem tekmovanju neporažena že 13 tekem. Katalonci ne bodo mogli računati na pomoč strelca dveh zadetkov v Leverkusnu Alexisa Sancheza in Erica Abidala. Oba sta poškodovana.

OSMINA FINALA, povratne tekme

Sreda ob 20.45:
APOEL - LYON 0:1

Verjetni postavi:

Apoel: Chiotis; Poursaitides, Boaventura, Jorge, Oliveria, Sousa; Morais, Charalambidis, Manduca, Marcinhio; Trickovski.

Lyon: Lloris; Reveillere, Cris, Kone, Cissokho; Gonalons, Källström, Bastos, Briand; Gomis, Lopez.

BARCELONA - BAYER 3:1

Verjetni postavi:

Barcelona: Valdes; Alves, Mascherano, Pique, Adriano; Xavi, Busquets, Iniesta; Fabregas, Messi, Pedro.

Leverkusen: Leno; Schwaab, Friedrich, Toprak, Kadlec; Bender, Reinartz, Castro, Augusto, Schürrle; Kiessling.

Torek ob 20.45:
BENFICA - ZENIT 2:3
ARSENAL - MILAN 0:4

Torek, 13. marca, ob 20.45:
BAYERN - BASEL 0:1
INTER - MARSEILLE 0:1

Sreda, 14. marca, ob 20.45:
REAL MADRID - CSKA MOSKVA 1:1
CHELSEA - NAPOLI 1:3

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.