Trojica nogometašev, ki je z Lyonom osvojila vseh 7 naslovov državnega prvaka in kljubovala ponudbam iz tujine: Juninho, Gregory Coupet in Sydney Govou. Foto: Reuters
Trojica nogometašev, ki je z Lyonom osvojila vseh 7 naslovov državnega prvaka in kljubovala ponudbam iz tujine: Juninho, Gregory Coupet in Sydney Govou. Foto: Reuters
Paul Le Guen
Paul Le Guen (trener PSG-ja) je bil zaradi odlične igre svojih varovancev precej razočaran. Le Guen je eden od najbolj zaslužnih gradnikov današnje močne dinastije Lyona, saj je med letoma 2003 in 2005 osvojil tri zaporedne naslove. Pred PSG-jem je precej neuspešno vodil Glasgow Rangerse. Foto: Reuters

Lyon si je prejšnji konec tedna v zadnjem krogu prvenstva zagotovil rekordni, sedmi zaporedni naslov državnega prvaka. Tokrat je bil v Parizu na stadionu Stade de France povsem v podrejenem položaju.

Dve prečki in razveljavljen zadetek
Parižani so dvakrat zadeli prečko. V 10. minuti se je ta tresla po strelu branilca Zoumana Camare, ki je po podaji s kota streljal z glavo. V 65. minuti se je gol spet tresel, tokrat po strelu Maria Yepesa. Slednji je bil vpleten tudi v situacijo ob koncu prvega polčasa, ko je Sylvain Armand žogo spravil v mrežo, a je sodnik zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja Yepesa.

Edina prava akcija rodila zadetek
Lyon si je pripravil malo izrazitih priložnosti. V 25. minuti je s prostega strela zapretil Brazilec Juninho. Akcijo tekme so speljali v 102. minuti, ko je pobegnil Karim Benzema in v kazenski prostor poslal natančno podajo, z močnim strelom pa je mrežo zatresel Sydney Govou.

Govou osvojil sedem naslovov
"Ta pokal je res nekaj posebnega, saj smo ga dolgo čakali," je priznal napadalec Govou. Lyon je osvojil četrti pokal, a šele prvega po letu 1974. "Mogoče to pomeni meni še več, saj sem z Lyonom osvojil veliko, na to pa sem še čakal," je še povedal Govou, ki je z Lyonom osvojil vseh sedem naslovov. Od kluba se je po 10 letih igranja poslovil vratar Gregory Coupet, za katerega se najbolj ogrevajo v Tottenamu.

Tudi PSG je lovil dvojno domačo krono
PSG je ob koncu sezone kljub porazu le lahko zadovoljen, saj se je v dramatičnem koncu prvenstva komaj izognil izpadu v 2. ligo, v vitrine pa je spravil pokal za zmago v ligaškem pokalu.

Francoski pokal, Pariz, finale

LYON - PARIS SG 1:0 (0:0) - v podaljšku
Govou 102.

S. J.