Mariborski navijači načrtujejo invazijo na Zagreb. Foto: BoBo
Mariborski navijači načrtujejo invazijo na Zagreb. Foto: BoBo
Bad Blue Boysi naj bi načrtovali prihod v Maribor, a vstopnic zanje ne bo. Foto: EPA

Prijave še zbirajo, tako da se lahko zgodi, da bo pokupljenih vseh 1.500 vstopnic, kolikor so jih Zagrebčani namenili slovenskim navijačem.

Mariborski klub organizira odhod z vlakom in avtobusi. Vlak bo proti Zagrebu odpeljal 700 navijačev, odhod iz Maribora pa je ob 15. uri. Ustavil se bo 300 metrov od stadiona, od koder bo za varen prihod na južno tribuno poskrbelo policijsko spremstvo. Cena vstopnice in prevoza je 20 evrov.

Poleg vlaka so organizirani tudi avtobusni prevozi iz Maribora in še štirih krajev - Ptuja, Slovenskih Konjic, Raven na Koroškem in Dravskega Dvora. Cena "paketa" je 15 evrov.

Tekma v Zagrebu se bo začela ob 20.45.

Bad Blue Boysov v Maribor ne bo
Na povratni tekmi prihodnji torek Dinamovih navijačev v Ljudski vrt ne bo. Mariborčani so bili pripravljeni zagrebškim privržencem zagotoviti določeno število vstopnic, vendar so dobili dopis iz Uefe, da to ni potrebno. Zagrebška navijaška skupina Bad Blue Boys je zaradi nenehnih incidentov povsod po Evropi na slabem glasu, zato je poteza Uefe razumljiva, saj gre za tekmo visokega tveganja.

Tako so za navijače vijoličastih na razpolago tudi vstopnice za celotno severno tribuno, katere del je ponavadi rezerviran za gostujoče privržence.