Foto:
Foto:
Glen Johnson (Chelsea) in Cacau (Stuttgart).
Pavel Nedved (Juventus) in Mauro Silva (Deportivo).
Razočaranje igralcev Manchester Uniteda po zadnjem sodnikovem žvižgu je bilo ogromno. V ospredju Nicky Butt.
Vratar Lyona Remy Vercourte odzdravlja navijačem po zmagi nad Real Sociedadom.

Porto je namreč doma slavil z 2:1, na Old Traffordu pa je bil vse do izteka tekme na robu izpada. Takrat je za šok v "gledališču sanj" poskrbel Costinha in prinesel Portu sploh prvi uspeh na Otoku.


Sodelujte v spletnem forumu




Stuttgart znova boljši nasprotnik
V Londonu je Stuttgart zapretil že v 2. minuti, ko je s prostega strela silovito udaril Bordon, a je njegov poskus zletel nad vrati Cudicinija. Na drugi strani je Hildebranda ogrel Duff, čigar strel je vratar Stuttgarta brez težav ukrotil. Do odmora so imeli nato terensko premoč gostje, toda domača mreža je ostala nedotaknjena. Varovanci Felixa Magatha so tudi drugi polčas začeli ofenzivno, saj je Lahm že v 46. minuti po lepem prodoru za las streljal mimo gola. Nemci so bili v nadaljevanju podjetnejši, a so bili njihovi napadi jalovi, saj so Chelseajini legionarji znali zadržati minimalno prednost s prve tekme in imeli v zadnjih minutah prek Mutuja, ki se je sam znašel pred Hildebrandom, ter Grönkjärja, ki je zadel vratnico, tudi najlepši priložnosti na tekmi.

Deportivo se je maščeval oslabljenemu Juventusu
Že tako oslabljeni Juventus (Trezeguet, Juliano, Tudor, Zambrotta) je že v 8. minuti ostal še brez Del Piera, ki ga je pri podaji "zagrabilo", tako da ga je zamenjal Miccoli. Le nekaj minut po menjavi je Deportivo povedel. Vratar Molina je z dolgo podajo v Juventusovem kazenskem prostoru našel Urugvajca Pandianija, ki se je bolje znašel od veteranov rojaka Montera in Ferrare ter brez težav ugnal še Buffona. Po vodstvu so se Španci zaprli, tako da so Italijani le stežka prihajali do priložnosti. Kljub temu se je v 37. minuti idealna ponudila Miccoliju, ki je z nekaj metrov nastreljal Molino.

V nadaljevanju je Appiah ob veliki premoči Juventusa (končnih 60:40 v posesti žoge za domače) z izjemnim strelom zadel prečko, gol Špancev pa je znova ogrozil tudi Miccoli. Na drugi strani bi bila lahko zmaga Deportiva še višja, a je strel Tristana v sodnikovem podaljšku zaustavila prečka. Španci so se tako lepo maščevali Italijanom za lanski izpad in po 42 letih postali prvo špansko moštvo, ki je v Torinu ugnalo Juventus.

Costinha prinesel četrtfinale Portu v 90. minuti
Na Old Traffordu so domači v uvodnih minutah stisnili goste na njihovo polovico. Kljub veliki premoči si Manchester vse do sredine polčasa (23. minuta) ni priigral resnih priložnosti. Takrat je van Nistelrooy po napaki Portove obrambe prejel žogo okoli 30 metrov od gola, vendar si je nato dal predolg predložek, tako da so ga portugalski branilci ustavili. Kar ni izkoristil Nizozemec, je osem minut kasneje popravil Scholes.

O'Shea je po dvojni podaji z Giggsom podal v kazenski prostor, kjer je bil med portugalskimi branilci najvišji sicer telesno nizki Scholes, ki je z glavo premagal Baio. Porto je najlepšo priložnost v prvem polčasu dočakal v 38. minuti, ko je Alberto po hudi napaki Djembe Djembe iz neposredne bližine nastreljal Howarda. V sodnikovem podaljšku je Scholes dosegel še drugi gol, a ga je ruski sodnik Ivanov neopravičeno razveljavil zaradi nedovoljenega položaja, ki ga ni bilo.

V drugem polčasu je imel Porto občutno terensko premoč, ki je ni kronal vse do 90. minute. Takrat je McCarthy s prostega strela silovito streljal, vratar Howard je žogo odbil, toda le do Costinhe, ki jo je neoviran potisnil v mrežo. Manchester bi v sodnikovem dodatku še lahko iztržil podaljšek, a je vročo situacijo razčistil Nuno Valente. Slavje gostov se je začelo, domači pa niso mogli skriti velikega razočaranja.

Lyon tudi v drugo boljši z 1:0
V Lyonu so domači v 16. minuti ostali brez prvega vratarja Coupeta, ki je potegnil krajšo po trčenju z Albertom. Sicer pa si v prvem polčasu ob izenačeni igri nobena izmed ekip ni priigrala lepših priložnosti. V drugem polčasu je najlepšo za domače v 72. minuti zapravil Luyindula, ki je po izjemni kombinaciji z dobrega metra poslal žogo naravnost v vratarja Alberta. Na drugi strani je Alonso malo zatem z glavo že premagal domačega čuvaja mreže, a je veselje Sociedada preprečil Deflandre, ki je izbil žogo z golove črte. Zmagovalec tega dvoboja je bil nato odločen v 77. minuti, ko je Juninho po podaji Luyindule s strelom po tleh in ob pomoči vratnice premagal Alberta.

OSMINA FINALA, povratne tekme:         
                                    *  
CHELSEA - Stuttgart     0:0        1:0 
36.657 gledalcev                       
                                       
Juventus - DEPORTIVO    0:1 (0:1)  0:1 
Pandiani 12.                           
                                       
LYON - Real Sociedad    1:0 (0:0)  1:0 
38.914; Juninho 77.                    
                                       
Manchester Utd - PORTO  1:1 (1:0)  1:2 
67.029; Scholes 32.; Costinha 90.      
                                       
Sreda ob 20.45:                        
MILAN - SPARTA PRAGA               0:0 
ARSENAL - CELTA VIGO               3:2 
REAL MADRID - BAYERN (TVS 2)       1:1 
MONACO - LOKOMOTIVA MOSKVA         1:2 
         * - izidi prvih tekem