33-letni Mandžukić ni bil v načrtih trenerja Juventusa Maurizia Sarrija. Foto: EPA
33-letni Mandžukić ni bil v načrtih trenerja Juventusa Maurizia Sarrija. Foto: EPA

Juventus, ki je pred časom v isti klub prodal tudi Francoza Mehdija Benatio, bo prejel 5,5 milijona evrov odškodnine. Trener Al Duhaila je Rui Faria, dolgoletni pomočnik Joseja Mourinha.

To je že osmi klub v bogati karieri Mandžukića. Začel je leta 2004 pri Marsonii, nato se je preselil v Zagreb, zablestel pa je pri Dinamu. Pustil je neizbrisen pečat na Maksimiru in odšel v Wolfsburg.

Trojna krona z Bayernom
Po EP-ju 2012 je podpisal pogodbo z Bayernom, s katerim je v sezoni 2012/13 osvojil trojno krono. Zadel je tudi v finalu Lige prvakov na Wembleyju proti dortmundski Borussii, Bavarci so zmagali z 2:1. S Pepom Guardiolo se nista ujela, zato je odšel k madridskemu Atleticu, kjer pa je ostal le eno sezono. Zadnja štiri leta je igral za Juventus.

S Torinčani je osvojil štiri naslove državnega prvaka, tri pokalne naslove, dvakrat je bil tudi zmagovalec italijanskega superpokala. Leta 2017 je v finalu Lige prvakov v Cardiffu dosegel tudi gol, ki pa proti Realu iz Madrida ni zadostoval za uspeh.

Hrvate popeljal v finale svetovnega prvenstva
V tej sezoni ni dobil priložnosti za igro, saj ni bil v načrtih trenerja Maurizia Sarrija, ki ga sploh ni uvrstil v kader za Ligo prvakov. Mediji pa so ga povezovali s številnimi klubi. Največkrat se je omenjal Manchester United.

Za hrvaško reprezentanco je na 89 tekmah dosegel 33 golov. V polfinalu lanskega svetovnega prvenstva v Rusiji je v podaljšku odločil polfinale proti Angliji, natančen je bil tudi v finalu v Moskvi, a so Hrvati izgubili proti Franciji z 2:4.