Branilec Nejc Potokar bo imel nedvomno precej dela z visokimi napadalci Birminghama. Foto: Reuters
Branilec Nejc Potokar bo imel nedvomno precej dela z visokimi napadalci Birminghama. Foto: Reuters
Darko Milanič, trener Maribora
Darka Milaniča in njegove varovance po tekmi v Birminghamu čaka zaslužen počitek. Foto: MMC RTV SLO
Jonathan Spector, Zoran Lesjak in Dejan Mezga
Prizor s tekme v Mariboru, ki jo je Birmingham dobil z 2:1. Na sliki Jonathan Spector, Zoran Lesjak in Dejan Mezga. Foto: Reuters
Mariborčani pred tekmo v Birminghamu

"Pričakujem pritisk od samega začetka na naša vrata, nekaj podobnega kot v Glasgowu, ko je tekmec takoj želel z zelo enostavno igro priti pred gol, torej s predložki, preboji po boku, z visokimi žogami. Igralci Birminghama so zelo disciplinirani, igrajo enostavno, naša naloga pa je popolnoma jasna. Delati moramo to, kar njim ne ustreza - torej da smo hrabri, da kontinuirano napadamo, imamo veliko posest nad žogo in da smo iz te posesti tudi nevarni. Zavedamo pa se, da ima tekmec zaradi višine v konici napada nekaj prednosti v igri, ki jo goji," pravi trener Maribora Darko Milanič.

V Birmingham brez Vilerja in Mejača
Milanič ne bo mogel računati na Mitjo Vilerja in Aleša Mejača, bo pa zraven Dalibor Volaš, ki je imel v zadnjih dneh nekaj težav z boleznijo, a je zdaj njegovo zdravstveno stanje spet na primerni ravni.

Potokar: Pokazati se v najboljši luči
Med Milaničevimi izbranci bo tudi branilec Nejc Potokar. "Vsaka tekma je poglavje zase. Vemo, kje so Angleži nevarni. Zadnji teden smo se pripravljali nanje. V Anglijo gremo, da se pokažemo v najboljši luči in tako pozitivno končamo to tekmovanje," je dejal Potokar ter dodal: "Birmingham goji angleški nogomet z dolgimi žogami, spredaj pa ima visoka napadalca (Nikola Žigić in Marlon King; op. STA). Toda mi smo to vadili in verjamem, da bomo to ustrezno rešili. Ne gremo na izlet, temveč osvojit tri točke in se pokazat v najboljši luči."

Vijoličasti v petih krogih do ene točke
Maribor ima po petih tekmah točko, ki jo je osvojil na domači tekmi z Brago. Izgubil pa je proti Bruggeu doma in v gosteh (3:4, 0:2), Birminghamu doma (1:2) in Bragi v gosteh (1:5). V skupini vodita Brugge in Braga s po desetimi točkami, Birmingham pa jih ima sedem. Tekmo na stadionu St. Andrew's bodo sodili Švicarji na čelu s Sascho Keverjem. Prenos si boste lahko od 21.05 naprej ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

EVROPSKA LIGA
6. KROG, četrtek ob 21.05

Skupina H:
BIRMINGHAM - MARIBOR

CLUB BRUGGE - BRAGA

Lestvica:                          
BRAGA              5  3 1 1 11:5 10
CLUB BRUGGE        5  3 1 1 11:8 10
BIRMINGHAM         5  2 1 2  7:8  7
MARIBOR            5  0 1 4  6:14 1
Mariborčani pred tekmo v Birminghamu