Agim Ibraimi, ki je na prvi tekmi poskrbel za oba gola Maribora, je zaradi poškodbe stegenske mišice ostal na Štajerskem. Foto: Reuters
Agim Ibraimi, ki je na prvi tekmi poskrbel za oba gola Maribora, je zaradi poškodbe stegenske mišice ostal na Štajerskem. Foto: Reuters
Maribor - Dudelange
Dudelange je na prvi tekmi presenetil s pogumno igro, v sodniškem podaljšku pa je ostal celo brez 11-m, potem ko je sodnik iz Moldavije spregledal igranje Jovan Vidovića z roko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor z lepo prednostjo v Luksemburg

Na stadion Jos Nosbaum v Dudelangeju, ki sprejme 4.650 gledalcev, je odpotovala tudi skupina "viol", kar bo varovancem Darka Milaniča prav gotovo v veliko pomoč, saj igralci na prvi tekmi kljub zmagi z 2:0 niso pokazali vsega.

Igralec prve tekme poškodovan doma
Moštvu se poznajo številne poškodbe v igralskem kadru, precej je še neuigranosti, predvsem drugega polčasa moštvo ne igra na ravni prvega in prepušča pobudo nasprotniku. Mariborčani si tudi na povratni tekmi želijo zmagati in ne samo braniti prednosti, ki so si jo priigrali doma.

Doma sta zaradi poškodb ostala Agim Ibraimi in Mitja Viler, dalj časa sta odsotna Nejc Potokar in Aleš Majer, primanjkljaj pri vadbi po vmesnih težavah ima še Rajko Rep. Dobra novica za mariborsko obrambo je, da je Aleksandar Rajčević uspešno prestal zadnji trening in bo kandidiral za mesto v ožji obrambi.

Maccabi nared za Maribor
Če bo Maribor boljši tudi skupno, se bo v tretjem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Borcem iz Banjaluke in Maccabijem Haifo; slednji je prvo tekmo dobil kar s 5:1, tako da je bržkone že udeleženec tretjega kroga.

"Igrišče je ožje, na treningu smo se skušali privaditi na tukajšnje razmere, in menim, da ne bo težav s tem. Lahko smo optimisti pred tekmo," je za klubsko spletno stran vtise po ponedeljkovem treningu strnil Željko Filipović.

Na ozkem igrišču čim prej zadeti
Trener "vijoličastih" Milanič vidi v poškodbah priložnost za preostale igralce: "Kader je kljub odsotnostim posameznikov dovolj širok, da lahko nasprotnika premagamo. Treba pa bo zaradi dimenzij igrišča dodatno paziti na prekinitve, saj je vse skupaj zelo blizu. Želimo si čim prej doseči zadetek. Vemo pa, da smo lahko izredno nevarni iz prehodov v napad in se ne bomo zagnali preveč naprej od prve minute."

LIGA PRVAKOV

2. PREDKROG, povratne tekme


Danes ob 18.00:
DUDELANGE - MARIBOR - 0:2

Verjetni postavi:
Dudelange: Joubert; Wiggers, Caillet, Tournut, Olle-Nicolle; Sanchez d'Avolio, Payal, Benzouien; Gruszcynski, Alves da Mota; Abdullei.

Maribor: Pridigar; Milec, Vidović (Rajčević), Arghus, Mejač; Mezga, Filipović, Cvijanovič, Mertelj; Berič, Velikonja.

Sodnik: Marco Borg (Malta)

Danes:
FLORA (EST) - SHAMROCK ROVERS (IRS) 0:1
NEFTČI (AZB) - DINAMO ZAGREB 0:3
TOBOL KOSTAN. (KAZ) - SLOVAN BRATISLAVA 0:2
EKRANAS (LIT) - VALLETTA (MAL) 3:2
HJK (FIN) BANGOR CITY (WAL) 3:0
B. BORISOV (BLR) - LINFIELD (S.IRS) 1:1
LITEX (BLG) - MOGREN (ČRG) 2:1
SKENDIJA - PARTIZAN BG 0:4
TORSHAVN (FER) - MALMÖ 0:2
PLZEN (ČEŠ) - PJUNIK (ARM) 4:0
WISLA KRAKOV (POL) - SKONTO (LAT) 0:1

Sreda:
APOEL (CIP) - SKENDERBEU (ALB) 2:0
DACIA (MOL) - ZESTAFONI (GRU) 0:3
VIDEOTON (MAD) - STURM 0:2
BORAC - MACABI HAIFA (IZR) 1:5
BREIDABLIK (ISL) - ROSENBORG 0:5

V oddebeljenem tisku izid prvih tekem.

Maribor z lepo prednostjo v Luksemburg