Milivoje Novaković je najbolj odmevna okrepitev Maribora v prestopnem roku. Foto: NK Maribor
Milivoje Novaković je najbolj odmevna okrepitev Maribora v prestopnem roku. Foto: NK Maribor
Novaković postal član Maribora

Vijoličasti so na lestvici Prve lige po jesenskem delu tri točke za Olimpijo, veliki derbi pa bo na sporedu že 5. marca ob 20.15 v Ljudskem vrtu. 13-kratni državni prvaki so na pripravah v Beleku v Turčiji, kjer so danes izgubili proti Dnipru z 0:2.

36-letni Novaković je igral za mladinsko ekipo Olimpije, nato pa se je preselil v tujino. V sezoni 2005/06 se je izkazal pri bolgarskem Litexu, veliko kariero pa si je ustvaril pri Kölnu. Med letoma 2006 in 2012 je za kozličke na 166 tekmah dosegel 74 golov. V letošnji sezoni je igral za japonsko Nagojo, kjer je na 26 tekmah zadel petkrat.

Izjemna kariera v slovenski reprezentanci
Izkazal se je tudi v dresu slovenske izbrane vrste. Na 72 tekmah je dosegel 31 golov. Štiri več je prispeval športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, ki mu je tako uspel veliki met v boju za naslov državnega prvaka.
Zahovič: Pa še žena je Štajerka
"Vesel sem, da smo sklenili dogovor in podpisali pogodbo. Čakam na trenutek, da po vrnitvi ekipe s priprav spoznam vse nove soigralce. Športnemu direktorju Zlatku Zahoviču se zahvaljujem za zaupanje, vsi pa vemo, kakšna naloga je pred nami in kakšni so mariborski cilji. Osvojiti prvenstvo in pokal, k uresničitvi ciljev želim prispevati svoj delež, seveda pa bom potreboval nekaj časa, da bo pripravljenost na primerni ravni. Menim, da sem v dozdajšnji karieri naredil veliko, ampak tujine je bilo vendarle dovolj in odločil sem se, da se vrnem domov. Trudil se bom po najboljših močeh, da bi pomagal klubu. V Ljudskem vrtu vedno igram z največjim zadovoljstvom, na tem stadionu se počutim odlično. Res se veselim novih izzivov," je poudaril Novaković, ki je 13 izmed 31 zadetkov za Slovenijo dosegel na stadionu pod Kalvarijo.
Zahovič je zadovoljno dodal: "Pa še žena je Štajerka."

Novaković v Sloveniji samo za Maribor?
"Milivoje je vrhunski strelec, igralec z bogato kariero, imel je tudi ponudbe iz tujine, ampak želja po vrnitvi domov se je uresničila. Držal je tudi besedo, da je NK Maribor edini klub, za katerega bi igral v Sloveniji," je dejal Zahovič, ki je Novakovića označil za vrhunskega profesionalca, kakršnega Maribor potrebuje za dosego svojih ciljev, torej osvojitev prvenstva in pokala. Na zadnjih tekmah je nekoliko pešala realizacija priložnosti, tudi glede tega naj bi prihod 'Nove' ponudil precej rešitev: "Potrdilo se je, da potrebujemo izkušenega 'killerja' oziroma nogometaša, ki ima vrhunsko realizacijo. On je nogometaš, ki izkoristi devet od desetih priložnosti in to pač želimo," je še dodal Zahovič.

Novaković postal član Maribora