Pred dvema tednoma je Maribor doživel najhujši poraz v Evropi v zadnjih 16 letih. Se lahko zdaj vijoličasti oddolžijo Chelseaju in poskrbijo za senzacijo? Foto: EPA
Pred dvema tednoma je Maribor doživel najhujši poraz v Evropi v zadnjih 16 letih. Se lahko zdaj vijoličasti oddolžijo Chelseaju in poskrbijo za senzacijo? Foto: EPA

Ne verjamem, da bo Jose Mourinho odpočil glavne igralce, saj je dejal, da nas jemlje zelo resno. Čeprav ne vemo, v kakšnem stanju je ekipa, je njihov izbor igralcev tako velik, da pričakujemo najmočnejši Chelsea, ki je na voljo

Šimundža pričakuje močno in udarno postavo Chelseaja
Eden Hazard
Na prvem srečanju na Stamford Bridgu je bil za visoko zmago modrih najzaslužnejši Eden Hazard, ki je grizel do zadnje minute, da je končno dosegel še gol iz igre. Foto: Reuters
Maribor nared za spektakel s Chelseajem
Novinarska konferenca Maribora pred Chelseajem
Slovenski prvaki preklopili na Chelsea

V sredo ob 20.45 bo v Ljudskem vrtu 4. krog Lige prvakov med Davidom in Goljatotom, pri čemer sta izhodišči nasprotnikov povsem neprimerljivi. Veliko o razmerju moči pove že izid prvega srečanja, ko je bilo v Londonu pred dvema tednoma 6:0 za vodilni klub Premier lige.

Chelsea v sezoni 2014/15 sploh še ne pozna poraza in prihaja na Štajersko po novo zmago, s katero bi naredil ključni korak k osvojitvi skupine, kar bi omogočilo preusmeritev pozornosti na angleško prvenstvu, kjer sicer že trdno vodi.

Branijo tretje mesto v skupini G
Slovenski prvaki so medtem v domačem prvenstvu doživeli že štiri poraze, zadnjega v petek doma z vodilnimi Domžalami, za katerimi zdaj zaostajajo za devet točk. V zadnjih tednih pa so razpoloženje porušile tudi obtožbe o nešportnem življenju in iskanje krivcev za blede prestave udeležencev Lige prvakov, v kateri imajo dve točki in so še v igri za drugo in tretje mesto. Trenutno Maribor za tri točke zaostaja za Schalkejem in ima točko več od Sportinga.

Šimundža z močno željo po dobrem izidu
Vijoličasta vrsta se želi tokrat predstaviti v lepši luči, predvsem zato, ker je v zadnjih tednih vse več negodovanja slišati tudi s tribun. "Priprave so potekale po ustaljenem ritmu, veseli nas, da je zdravstveno stanje iz dneva v dan boljše, da je večina, razen Aleša Mejača, v polnem trenažnem procesu. Na današnjem treningu sem videl močno in ambiciozno ekipo, ki želi predstaviti slovenski nogomet v ligi prvakov, kot ga je predstavljala do zdaj. Delovali bomo zelo močno, z željo po rezultatu," je pred tekmo napovedal mariborski trener Ante Šimundža.

Kot pravi, bo vse odvisno od tega, kako bo igral nasprotnik, kako se bo postavil. "Sami bomo enako ambiciozni kot na zadnji tekmi. Tam je Chelsea odigral vrhunsko tekmo, v vseh delih igre je bil uspešen, mi smo bili v podrejenem položaju. Jutri lahko odigramo dosti boljše in zrelo," je dejal Šimundža, ki slabe predstave v zadnjih krogih prvenstva pripisuje pomanjkanju sreče: "Terminov tekem si ne moremo izbirati, v zadnjih krogih nam ni šlo od rok, razlog je preprost, zapustila nas je sreča. A danes sem videl ekipo, ki je ambiciozna in željna dokazovanja."

V videonovici desno si oglejte celotno novinarsko konferenco Maribora.

"Želimo biti konkurenčni Chelseaju"
"Pred samim tekmovanjem smo bili vsi zadovoljni z uvrstitvijo v to tekmovanje, a sam sem vedno poudarjal, da želimo biti konkurenčni, želimo biti konkurenčni proti Chelseaju, kalkulacije bomo delali na zadnji tekmi. Ne pričakujem, da bo Chelsea jutri vstopil v tekmo preračunljivo. Londončani so povedali že, da želijo iz dveh tekem šest točk, s tem bodo tudi rešili napredovanje v skupini. Ne verjamem, da bo Jose Mourinho odpočil glavne igralce, saj je dejal, da nas jemlje zelo resno. Čeprav ne vemo, v kakšnem stanju je ekipa, je njihov izbor igralcev tako velik, da pričakujemo najmočnejši Chelsea, ki je na voljo,"
je še povedal Šimundža.

Arghus: "Verjamemo v ekipo"
Da bo tekma težka, se še kako zavedajo tudi igralci. Vrnitev Diega Coste na igrišče je zato še dodaten razlog za skrb. A brazilski nogometaš Maribora Arghus meni, da lahko moštvo igra proti komer koli.

"Zelo bo težko, Chelsea je velik klub, a sam zaupam igralcem in trenerju. Dobro smo trenirali, verjamemo vase, vemo, da bo težko, ampak če bomo igrali solidno, imamo svoje priložnosti. Vsi poznajo Chelsea, nogometaši so zelo hitri, a kot sem dejal, verjamem v ekipo. Moramo držati korak z njimi, če odigraš solidno in kompaktno, lahko pričakuješ dober izid," je dejal Arghus, ki
bo v prvi enajsterici bržkone zamenjal načetega osrednjega branilca Aleksandra Rajčevića.

"Jutri je naš cilj, da zmagamo"
"Diego Costa je zelo dober igralec, a se ne bojimo nikogar, igramo lahko proti komur koli, če smo pravi, lahko dosežemo dober izid. Vemo, kje so naše težave in kaj lahko popravimo. Trener nam je dejal, da moramo verjeti vase, in to bomo tudi storili. Misliti moramo samo naprej, kar je za nami, je za nami. Jutri je naš cilj, da zmagamo," je še napovedal Arghus.

Tekmo bodo v razprodanem Ljudskem vrtu, na dvoboj prihaja tudi nekaj več kot 600 podpornikov londonskega kluba, sodili Italijani Daniele Orsato, Renato Faverani in Andrea Stefani.

LIGA PRVAKOV

4. KROG

Sreda ob 20.45

Skupina G:
MARIBOR - CHELSEA

SPORTING LIZBONA - SCHALKE

Lestvica:                        
CHELSEA          3  2 1 0  8:1  7
SCHALKE          3  1 2 0  6:5  5
MARIBOR          3  0 2 1  2:8  2
SPORTING LIZBONA 3  0 1 2  4:6  1

Ne verjamem, da bo Jose Mourinho odpočil glavne igralce, saj je dejal, da nas jemlje zelo resno. Čeprav ne vemo, v kakšnem stanju je ekipa, je njihov izbor igralcev tako velik, da pričakujemo najmočnejši Chelsea, ki je na voljo

Šimundža pričakuje močno in udarno postavo Chelseaja
Maribor nared za spektakel s Chelseajem
Novinarska konferenca Maribora pred Chelseajem
Slovenski prvaki preklopili na Chelsea