Marcos Tavares je zadel za 1:4. To je bil njegov 125. gol v slovenskem prvenstvu. Do rekorda Štefana Škaperja mu manjka le še pet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je zadel za 1:4. To je bil njegov 125. gol v slovenskem prvenstvu. Do rekorda Štefana Škaperja mu manjka le še pet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Petar Franjić
Petar Franjić je Domžalam proti Gorici priigral točko. Foto: www.alesfevzer.com
Gorica v Domžalah do prve točke v sezoni
Maribor na vrhu lestvice
Maribor zlahka opravil z Ankaranom

Razlika v kakovosti je bila očitna, vijoličasti so že v uvodnih minutah pokazali, da so na Koroško prišli po zmago, potem ko je prvi zadetek na tekmi dosegel Martin Kramarič.

Od tedaj so imeli aktualni državni prvaki vse niti igre v svojih nogah, zadeli so še štirikrat, poraz Ankarana je z zadetkom malce ublažil Rok Kidrič.

Trije goli, dva priznana
Vijoličasti so ekspresno povedli. Po hudi napaki domače obrambe se je po minuti in 12 sekundah po podaji Dina Hotiča vpisal Kramarič. Obrambi gostiteljev sta v uvodnih minutah srečanja pretila predvsem Luka Zahović in Jasmin Mešanović. V 18. minuti so gostje mrežo zatresli še drugič, žogo je v gol po podaji Mitje Vilerja poslal Hotič, a je sodniška trojka zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavila. Vseeno so varovanci Darka Milaniča na odmor odšli z dvojno prednostjo - po dobre pol ure igre je po predložku iz kota z glavo zadel Aleks Pihler.

Tavares zadel po petih minutah
V nadaljevanju so Mariborčani še naprej igrali učinkovito, v 56. minuti je na 0:3 povišal Hotič, ki je lepo kombiniral s Kramaričem, nato pa z natančnim zavrtinčenim strelom v zgornji desni kot premagal nemočnega vratarja Mateja Paala. Primorcem, ki morajo letošnje domače tekme igrati v Dravogradu, je vseeno uspelo doseči zadetek. Po dobri uri igre je enega izmed redkih poskusov v gol pretvoril Rok Kidrič. Ta je po predložku z leve z glavo premagal Jasmina Handanovića. Vseeno je prednost treh zadetkov kmalu zatem vzpostavil rezervist Marcos Tavares. Zimzeleni brazilski napadalec in kapetan Maribora je z natančnim strelom rutinirano ukanil Paala za 1:4 le pet minut zatem, ko je na zelenici zamenjal Mešanovića. Končni izid je z avtogolom v 90. minuti postavil Raoul Delgado.

Gorica v Domžalah do prve točke letos
Nogometaši Domžal, ki letos navdušujejo v kvalifikacijah za Evropsko ligo, so po velikem uspehu proti Freiburgu v Stožicah tokrat malce manj zadovoljni zapustiti zelenico. Ob Kamniški Bistrici so gostili do tega kroga zadnjeuvrščeno Gorico in zgolj remizirali (1:1). Gostje iz mesta vrtnic so povedli v uvodnih minutah drugega polčasa, ko je v polno zadel Donatus Edafe, ki je odbito žogo z levico pospravil v mrežo po strelu Uroša Celcerja. Vseeno veselje Goričanov ni trajalo dolgo, še pred uro igre je izid izenačil Petar Franjić, ki je po podaji Matije Roma iz obrata žogo v mrežo poslal ob bližnji vratnici vratarja Grego Sorčana. Do konca tekme so se igralci obeh ekip trudili doseči zmagoviti zadetek, a brez uspeha. Ostalo je pri delitvi točk.

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog:

Nedeljski tekmi:
ANKARAN HRVATINI - MARIBOR 1:5 (0:2)
1.800; Kidrič 64.; Kramarič 2., Pihler 36., Hotič 56., Tavares 81., Delgado 90./ag

Ankaran Hrvatini: Paal, Primc, Dautović (61./Mate), Pahor, Gliha, Klapan, Dodlek (74./Angov), Kidrič, Humar (70./Matoševič), Badžim, Delgado.

Maribor: Handanović, Palčič, Billong, Šuler, Viler, Hotić (83./Ahmedi), Pihler, Kabha, Kramarič (68./Bohar), Zahović, Mešanović (76./Tavares).

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


DOMŽALE - GORICA 1:1 (0:0)
500; Franjić 59.; Edafe 52.

Domžale: Milić, Rom, Gačan, Klemenčič, Volarič, Žužek (54./Husmani), Franjić (69./Ožbolt), Gnezda Čerin, Vetrih (16./Bizjak), Repas, Firer.

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, K. Jogan, Celcer, Marinič, Humar, Kolenc, Žigon (46./Filipović), Edafe (75./Grudina), Osuji.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Sobotni tekmi:
RUDAR - KRŠKO 0:1 (0:0)
900; Mujan 65.

TRIGLAV - OLIMPIJA 0:0
1.500 gledalcev
RK: Majcen 90./Triglav


Petkova tekma:
ALUMINIJ - CELJE 2:2 (1:1)
300; Vrbanec 44./11-m, Mensah 77.; Žinko 31., Požeg Vancaš 75.
RK: Martinović 36., Rodin 82./Aluminij

Lestvica:                             
MARIBOR             4 4 0 0  10:3   12
OLIMPIJA            4 3 1 0   9:1   10
DOMŽALE             4 2 1 1   9:4    7
KRŠKO               4 2 1 1   6:6    7
RUDAR               4 2 0 2   5:4    6
ALUMINIJ            4 1 1 2   6:9    4
CELJE               4 1 1 2   4:9    4
TRIGLAV             4 0 3 1   3:4    3
GORICA              4 0 1 3   2:6    1
ANKARAN HRVATINI    4 0 1 3   3:11   1
                                      
Gorica v Domžalah do prve točke v sezoni
Maribor na vrhu lestvice
Maribor zlahka opravil z Ankaranom