Maribor je v prejšnjem krogu izločil Željezničar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor je v prejšnjem krogu izločil Željezničar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Cvijanović
Goran Cvijanović je nepogrešljivi član vezne vrste Maribora. Foto: BoBo
Maribor
Dudelange je v Ljudskem vrtu gostoval že lani. Foto: BoBo

Napredovanje v zadnji del kvalifikacij bi že pomenilo igranje v Evropski ligi in prihod na prag Lige prvakov. Mariborčani so lani Dudelange izločili v drugem predkrogu s skupnim izidom 5:1 (2:0, 3:1). Za najbogatejši luksemburški klub igrajo večinoma polprofesionalci.
Pozor na protinapade
"Salzburg je opozorilo. Tekma ne bo tako enostavna. Luksemburžani niso kar tako izločili Avstrijcev, pokazali so kakovost. V tekmo je treba z vsem spoštovanjem do nasprotnikov. So hitri in močni v protinapadih. So samozavestnejši, nimajo česa izgubiti in so dodatno motivirani," je na novinarski konferenci dejal vezist Maribora Goran Cvijanović.
Prednost Maribora naj bi bila kondicijska pripravljenost, z vlogo favorita pa se v vrstah desetkratnega slovenskega prvaka ne obremenjujejo. Po torkovem dopoldanskem treningu se je ekipa umaknila v osamitev hotela Betnava.
Želja znova visok ritem igre
"Imajo tri zamenjave, na desnem boku, ofenzivnega vezista in napadalca. Oba napadalno usmerjena igralca sta se v kvalifikacijskih dvobojih zelo izkazala, z zadetki, prodornostjo, agresivnostjo, vztrajnostjo. Sta nedvomno dodana vrednost glede na lanski obračun. Naši tekmeci se organizirano branijo, imajo dovolj taktičnega znanja. Poskušali bomo s tem, kar delamo že leta - z visokim ritmom igre iskati luknje. Namen je, da smo dovolj hitri v prenosih žoge, pri podajah, da pridemo do prostora, da zadenemo," opozarja trener Darko Milanič.
Ta še naprej ne more računati na Mitjo Vilerja in Martina Milca, se je pa treningom v ponedeljek priključil Agim Ibraimi, ki je v Sarajevu na povratni tekmi z Željezničarjem staknil poškodbo desne golenice. Po nekajdnevnem počitku je nared. Milanič pravi, da danes skoraj ni bilo več opazno, da je imel težave, dokončno pa se bo o postavi odločil na dan tekme.

Poln stadion
V mestu ob Dravi vlada prava navijaška mrzlica. Vstopnice, ki so bile v predprodaji, so pošle. Ker privržencev luksemburškega prvaka na tekmo ne bo, so v Mariboru odprli še prodajo za severno stran stadiona. Cena vstopnice je deset evrov. Po zanimanju sodeč bo vijoličaste na poti v novo preizkušnjo spodbujalo kar 12.000 gledalcev. Televizijskega prenosa iz Ljudskega vrta ne bo. Sodnik bo Rus Aleksej Nikolajev.
Povratna tekma v Luksemburgu bo prihodnjo sredo ob 17.00.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 3. predkrog, prvaki, prve tekme

Sreda ob 20.00:

MARIBOR - DUDELANGE

Sreda:
BATE BORISOV - DEBRECEN
CLUJ - SLOVAN LIBEREC
ANDERLECHT - EKRANAS
SLASK VROCLAV - HELSINGBORG
ŠERIF - DINAMO ZAGREB
CELTIC - HELSINKI
MOLDE - BASEL
HAPOEL KIRJAT - NEFČI
LIMASSOL - PARTIZAN

Neprvaki, prve tekme

DINAMO KIJEV
- FEYENOORD 2:1 (0:0)
Immers 56./ag, Ideye 69.; Schaken 49.

MOTHERWELL - PANATHINAIKOS 0:2 (0:1)
Christodoulopoulos 14., Mavrias 76.

Sreda:
FENERBAHČE - VASLUI
KÖBENHAVN - CLUB BRUGGE

Povratne tekme bodo 7. in 8. avgusta.