Trener Maribora Ante Šimundža ne vidi vzporednic med tekmo z Lyonom pred 15 leti in sredno proti Celticu:
Trener Maribora Ante Šimundža ne vidi vzporednic med tekmo z Lyonom pred 15 leti in sredno proti Celticu: "Takrat sem bil igralec, zdaj sem trener, to je precejšnja razlika. Maribor si zelo želi v Ligo prvakov, vsi skupaj smo ambiciozni, a hkrati zelo realni, priprave so zato potekale brez obsesije in evforije. Želimo si, želimo si to stopničko višje in tako smo se tudi pripravljali." Foto: Aleš Fevžer
Agim Ibraimi in Dare Vršič (Maribor)
Agim Ibraimi in Dare Vršič sta ključna igralca Maribora, ki je sicer v zadnjem prvenstvenem krogu izgubil v Celju. A poraz je še dodatno motiviral slovenske prvake. Foto: BoBo
Charlie Muhlgrew
Celtic, na sliki Charlie Muhlgrew, je v zadnjem krogu škotskega prvenstva s 6:1 porazil Dundee United. Zadeli so Jason Denayer, Kris Commons, Stefan Johansen, Anthony Stokes in dvakrat Jo Inge Berget. Foto: EPA

ahko zagotovili pomembno prednost v boju za "rajsko" Ligo prvakov.

Srečanje v Ljudskem vrtu se bo začelo v sredo ob 20.45. Pred 15 leti, ko so edinkrat do zdaj igrali med evropsko elito, so Mariborčani v odločilnem dvoboju izločili Olympique Lyon. V takratni ekipi vijoličastih je bil tudi zdajšnji trener Ante Šimundža.

Vsi so pripravljeni za tekmo
"Priprave so potekale po ustaljenem ritmu, vemo, kaj si želimo, analizirali smo ekipo in posameznike. S poškodbami ni težav, vsi so pripravljeni na tekmo, pričakujemo veliko dinamike, glede na to, da je trener Celtica mlad. Kar sem videl, je, da daje prednost skandinavskemu načinu igre, veliko napada in goji hitro igro, zato bo za nas to zelo težko tekma,"
je povedal Šimundža.

Visok poraz Celtica z Legio zavajajoč
Mariborski strateg opozarja, da je visok poraz (1:6) Celtica proti Legii zavajajoč. "Celtic je na prvi tekmi proti koncu prvega polčasa prejel rdeči karton in dva zadetka v zadnjih minutah, tako da bi se tekma lahko obrnila drugače. Mi se moramo dobro pripraviti na nasprotnika, ne glede na to, kako je v zadnjem obdobju igral."

Vršič: Maribor čaka 15 let
Vzdušje v slačilnici Maribora je dobro. Dare Vršič meni, da vijoličastim lahko uspe veliki met. "Vsaka tekma je težka, če nisi dobro postavljen, imaš težave, tudi če pustiš preveč prostora. Poslušati moramo napotke trenerja, vsi bomo z glavo na igrišču. Igramo proti zelo uveljavljenemu nasprotniku. Celtic je zelo dobra ekipa, zato je naša motivacija visoka, smo povsem mirni, nimamo veliko izgubiti, lahko samo pridobimo. Maribor čaka Ligo prvakov 15 let, verjamemo, da smo zmožni ponoviti uspeh," je povedal Vršič.

Deila: Smo kakovostni
Celtic je že prispel v Maribor. Njihov trener, 38-letni Norvežan Ronny Deila, je prepričan, da 45-kratni škotski prvaki lahko v Ljudskem vrtu dosežejo ugoden izid. "Kot kaže, igralci zdaj povsem razumejo, kaj morajo storiti, zato imam dober občutek. Zdaj znamo zadržati žogo v svojih nogah, kar smo pokazali tudi na nedeljski prvenstveni tekmi. Vsekakor je še vedno precej prostora za izboljšave, čeprav zmagujemo in izgubljamo skupaj, bomo morali vsi skupaj še veliko postoriti. Ekipa je kakovostna in od nje tudi pričakujem takšne igre," razmišlja Norvežan.

Glavni sodnik tekme bo Čeh Pavel Kralovec, pomočnika pa Slovak Roman Slyško in Čeh Martin Wilczek. Ljudski vrt je razprodan, tako da se bo na tribunah zbralo več kot 11.400 gledalcev.

LIGA PRVAKOV
4. PREDKROG, prvaki, prve tekme
Sreda ob 20.45:
MARIBOR - CELTIC
AALBORG - APOEL
SLOVAN BRATISLAVA - BATE BORISOV
Povratne tekme bodo v torek, 26. avgusta, ob 20.45.

Torek ob 20.45:
STEAUA - LUDOGOREC (Bezjak)
SALZBURG - MALMÖ
(Kampl)
Povratni tekmi bosta v sredo, 27. 8.

Celtic napoveduje boljšo igro kot proti Legii
Šimundža in Vršič pred tekmo leta v Lj. vrtu
Celtic napoveduje boljšo igro kot proti Legii
Šimundža in Vršič pred tekmo leta v Lj. vrtu