Hrvaško veselje. Slovenska jeza in nemoč. Foto: Reuters
Hrvaško veselje. Slovenska jeza in nemoč. Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je štiri kroge pred koncem kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju 2022 na četrtem mestu, za vodilnima Hrvaško in Rusijo zaostaja že za šest točk. Matematična teorija za napredovanje sicer še obstaja, a to je − glede na prikazano na igrišču − ta hip zgolj utvara.

Sorodna novica Obupni Slovenci le statisti ob navdihnjeni igri Hrvatov

Kdo hoče še igrati v tej reprezentanci?
Novinarji Vala 202 so tudi tokrat pripravili podkast Žoga je okrogla. Marko Cirman je nadaljeval misel z začetka: "Sramota v tem pogledu, ker so nas nogometaši zavajali z napovedmi pred tekmo, da so konkurenčni v tej skupini. Hrvati pa so razgalili vse slabosti slovenske reprezentance. Nima smisla tako naprej, zmenimo se, kdo še hoče igrati v tej reprezentanci, kdo si želi peti slovensko himno, za dres tudi umreti, se poškodovati in ne igrati strahopetno. To so izbranci! Da je nekdo izbran, mora biti ponosen, ne pa da mu je to neka nuja. Reprezentančnega dresa se ne jemlje kot velik privilegij, kot nekaj, kar si sanjal kot otrok, ko si si želel predstavljati svojo državo."

Apatičnost in neodločenost
Boštjan Janežič
se je obrnil proti selektorju Matjažu Keku: "Videli smo apatičnost in neodločnost, kot da bi Kek že pred tekmo iskal alibi, ker se je bal razpoložene Hrvaške, ki se je želela dokazati v Splitu. Slovenija svojega ni odigrala ne naprej, ne nazaj, ne z virtuozi, ne z delavci."

Sorodna novica Kek: Imamo zelo veliko težav. Katastrofa je, kako smo bili videti na igrišču.

Čisti dresi marsikaj povedo
Jože Pepevnik
je opozoril na vidni indikator, ki nakazuje, da ni prave borbe in želje − drese, ki po 90 minutah ostajajo snežno beli: "Slovenija je že nekaj časa preveč prijazna, preveč polikana, tudi kar se dresov tiče. Novejše generacije nogometašev so se izkazale za drugačne od tistih bolj uspešnih reprezentanc pred leti."

Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta (kliknite na spodnjo sliko), ki ga je tudi tokrat vodil novinar Vala 202 Luka Petrič.