Rafael Marquez je postal tretji
Rafael Marquez je postal tretji "označeni" nogometaš New Yorka, katerega plača v celoti ne šteje v "salary cap" Lige MLS, ki za sezono 2010 znaša le 2,55 milijona dolarjev. Foto: EPA

Kapetan mehiške reprezentance, ki so se mu v Barceloni pred dnevi odpovedali, čeprav je imel pogodbo do leta 2012, bo kariero nadaljeval v New Yorku. Pred Barcelono, kjer je preživel zadnjih sedem sezon, je igral tudi za Monaco.

"Ponudbe za prihod v New York nisem mogel zavrniti. Prepričan sem, da se bomo z ekipo Red Bulls borili za končnico in naslove v naslednjih sezonah," je ob podpisu za ameriški klub v ligi MLS dejal 31-letni branilec.

Mehiško okrepitev bodo v New Yorku uradno predstavili danes. Marquez je za Barcelono odigral 242 tekem in dosegel 13 golov. S katalonskim velikanom je osvojil vse možne lovorike, med drugim dva naslova v ligi prvakov, štiri španske naslove in dve pokalni zmagi.

MLS - obljubljena dežela za tridesetletnike?
Po nepovsem posrečenem poskusu z Davidom Beckhamom, Liga MLS zdaj upa, da bosta Henry in Marquez nakazala novo smer za evropske zvezdnike, ki po 30. letu v Evropi ne dobijo več priložnosti v elitnih klubih.