Javier Mascherano je v dresu Liverpoola odigral skoraj 100 tekem. Foto: EPA
Javier Mascherano je v dresu Liverpoola odigral skoraj 100 tekem. Foto: EPA

Ta naj bi po špekulacijah medijev znašala 22 milijonov evrov. Kapetan argentinske reprezentance je z mislimi že pred dnevi zapustil Liverpool, saj ni igral na tekmi angleškega prvenstva proti Manchester Cityju, prav tako ga ni bilo v ekipi za četrtkov obračun proti Trabzonsporu, na katerem so si redsi s težavami zagotovili nastopanje v Evropski ligi.

Toda pogajanja so bila trda. Liverpool sprva ni pristajal na to, da je Barcelona pripravljena plačati približno toliko, kot je Liverpool odštel leta 2007 za Mascheranov pretop iz West Ham, namreč 18 milijonov funtov, toda na koncu je popustil in evropska velikana sta le našla skupni jezik.

Zdaj je na potezi Barcelona, da se s 26-letnim Mascheranom dokončno dogovori o prestopu. Argentinec bo v katalonsko prestolnico prišel ta konec tedna, med njegovimi prvimi obveznostmi bo seveda zdravniški preizkus.

Barcelona si je že lani poleti želela v svoje vrste privabiti odličnega vezista. Ko se je letos julija vrnil s svetovnega prvenstva, je Mascherano jasno povedal, da želi zapustiti Liverpool, med glavnimi vzroki pa je bila njegova žena, ki se ni privadila na življenje v Angliji.

Za Mascherana se je zanimal tudi Inter, ki ga trenira Rafael Benitez, nekdanji strateg Liverpoola.