Mateja Zver ni bila natančna z enajstih metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Mateja Zver ni bila natančna z enajstih metrov. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke bodo v zadnjih dveh krogih 1. decembra gostile BiH, za konec pa 5. decembra igrale na Češkem.

Velika premoč, a brez pravega zaključka
Slovenke so bile proti Belorusiji v Budimpešti že pred dnevi na pragu prve zmage v Ligi narodov, saj so vodile vse do 93. minute, a iztržile le točko (1:1). Na Fazaneriji so upale na boljši izkupiček, vpisale pa enakega. Od 80. minute so igrale z igralko več, prevladovale tako rekoč vso tekmo, imele kar 16 kotov proti le dvema Belorusinj, ki niso niti enkrat streljale, medtem ko so Slovenke 15-krat.

Slovenske igralke so prevladovale v uvodu tekme, imele na voljo številne podaje iz kota, tudi nekajkrat poskusile s streli, vendar mreže jim ni uspelo zatresti. Podrejene gostje so že po 35 minutah opravile prvi menjavi in bile v končnici polčasa odločnejše, a niso resno ogrozile Zale Meršnik.

Slovenke še vedno čakajo na prvo zmago v Ligi narodov

Mateji Zver ni uspelo ukaniti Natalije Voskobovič
Tudi uvod drugega dela je pripadel Slovenkam, ki pa so preslabo streljale, tudi Sari Makovec v 52. minuti od daleč ni uspelo zadeti v okvir beloruskih vrat. Makovec je od daleč poskusila tudi v 60. minuti, vendar je bila beloruska vratarka na mestu.

Prav Makovec je v 70. minuti priigrala najstrožjo kazen, ko jo je spotaknila Anastasija Linik. Z bele točke je z desno nogo streljala Mateja Zver, vendar je Natalija Voskobovič tudi njen poskus obranila. Korina Janež je malce zatem preslabo zadela žogo v dvoboju z belorusko vratarko.

Tudi z igralko več ni šlo
Od 80. minute so Slovenke igrale z igralko več, ko je bila izključena Ana Pilipenko. V 87. minuti so gostiteljice tudi zadele, a iz prepovedanega položaja. Zver je imela priložnost tudi v 91. minuti, a ji ni uspelo zadeti iz bližine.

V ligi B je skupaj v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin bodo napredovale v ligo A, drugouvrščene se bodo v dodatnih kvalifikacijah merile s tretjeuvrščenimi iz lige A za preboj v najvišji rang tekmovanja, najboljše tretjeuvrščene iz lige B pa bodo igrale za obstanek s tremi najboljšimi drugouvrščenimi iz lige C.

Najslabša tretjeuvrščena ekipa iz lige B bo neposredno izpadla v ligo C. Dodatne kvalifikacijske tekme bodo tako kot finalni del februarja 2024.

Kolman: Igramo dopadljiv nogomet, a žoga enostavno noče v gol

Liga narodov, 4. krog:
SLOVENIJA - BELORUSIJA 0:0

Slovenija: Meršnik, Kolbl, Agrež, Golob, Eržen, Janež (86./Kuštrin), Korošec, Makovec, Zver, Kajzba (46./Milović), Prašnikar.

Belorusija: Nat. Voskobovič, Slesarčik, Kubična, Novikava, Kazakevič (36./Bohdan), Pilipenko, Belaja (36./Kozjupa), Linik, Šupo (64./Surovceva), Valjuk (94./Sitnikava), Alhovik.

Sodnica: Kirsty Dowle (Anglija)


ČEŠKA - BiH 2:2 (1:1)

Lestvica:
1. BiH           4   2  2  0   6:4  8
2. Češka         4   2  1  1   6:4  7
3. Slovenija     4   0  3  1   2:4  3
4. Belorusija    4   0  2  2   3:5  2