Materazzi je bil tako ali drugače osrednja figura finala svetovnega prvenstva v Nemčiji. Foto: EPA
Materazzi je bil tako ali drugače osrednja figura finala svetovnega prvenstva v Nemčiji. Foto: EPA
Namesto sestre je Matarazzi prejel le dobro merjen udarec z glavo. Foto: EPA

"Oba sva govorila in jaz nisem bil prvi," je svoj zagovor začel Italijan. "Držal sem ga za majico, in mar ne mislite, da je provokacija, če rečeš, če želiš moj dres, ga dobiš po koncu srečanja?" To je bila usodna, ironična bodica Zizouja, na katero je branilec odvrnil: "Ljubša bi mi bila tvoja sestra."

Nadaljevanje je znano - Francoz je v 109. minuti finala z glavo pokosil Materazzija in dobil rdeči karton, nato so po streljanju enajstmetrovk naslov svetovnih prvakov osvojili naši zahodni sosedje.

... obenem sploh ni vedel za sestro
"Vem, da ni bilo lepo, kar sem rekel, vendar so mnogi igralci govorili še hujše stvari. Preden se je vse to zgodilo, sploh nisem vedel, da ima Zidane sestro," je izrečeno malce prepozno obžaloval nogometaš, ki ga kličejo tudi Lev.

Sprava na vidiku?
"Če po strašnih vojnah lahko zavlada mir, lahko tudi Zidane in jaz skleneva mir. Vrata mojega doma so vedno odprta zanj," je bil na koncu spravljiv igralec Interja.

Kvalifikacijska tekma ali revanša?
Vprašanja in strasti o dogodkih 9. julija zvečer so se znova razplamtela v dneh pred gostovanjem Italije v Parizu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.