Stefano Mauri (desno) se veseli izenačujočega zadetka v Torinu. Foto: EPA
Stefano Mauri (desno) se veseli izenačujočega zadetka v Torinu. Foto: EPA
James Hanson
James Hanson (levo) je s soigralci pripravil senzacijo v angleškem ligaškem pokalu. Foto: Reuters

V obračunu ekip, ki sta povsem pri vrhu lestvice v Serie A, je precej oslabljena "stara dama" (ob odsotnosti številnih napadalcev je še Mirko Vučinić zaradi poškodbe ostal na klopi) povedla v 63. minuti. Z glavo je zadel Federico Peluso, ki je pred kratkim prišel iz Atalante, vzgojen pa je bil ravno v Laziu.
Izvrstni Marchetti
V drugem polčasu se je tako kot ob prvenstvenem remiju v Torinu pred dvema mesecema (0:0) izkazal vratar Lazia Federico Marchetti, ki je sijajno ubranil strela Alessandra Matrija in še posebej Artura Vidala z glavo 10 minut pred koncem. Čilenec je predtem zadel še vratnico.
Prvi polčas je bil enakovreden, v drugem pa je za Juventusove zapravljene priložnosti za povišanje vodstva ob koncu prišla kazen. Rimljani - znova so igrali brez Miroslava Kloseja - so v vseh tekmovanjih neporaženi že 16 tekem zapored. Povratna tekma bo že prihodnji torek.
Bradford City razveselil 6.000 navijačev
V Angliji je pravljico nadaljeval Bradford City in postal prvi četrtoligaš, ki se je uvrstil v finale enega izmed angleških pokalov po 51 letih. Potem ko je prvo polfinalno tekmo angleškega ligaškega pokala proti Aston Villi dobil s 3:1, je na povratni v Birminghamu ob pomoči svojih 6.000 navijačev izgubil s še dovoljenih 2:1.
Junak je postal James Hanson z izenačenjem na 1:1 z glavo v 55. minuti. Bradford je ponovil dosežek Rochdalea, ki je leta 1962 kot četrtoligaš prav tako igral v finalu ligaškega pokala. Drugi finalist bo znan v sredo, Swansea bo doma proti Chelseaju branil prednost z 2:0.

Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi

JUVENTUS - LAZIO 1:1 (0:0)
Peluso 63.; Mauri 86.
Juventus: Storari, Bonucci (44./Caceres), Marrone, Barzagli, Isla, Vidal, Pogba, Giaccherini, Peluso (71./De Ceglie), Marchisio (77./Vučinić), Matri.
Lazio: Marchetti, Biava (83./Radu), Cana, Ciani, Cavanda, Gonzalez, Ledesma (70./Candreva), Hernanes (83./Brocchi), Lulić, Mauri, Floccari.
Sodnik: Antonio Damato

Povratna tekma bo 29. januarja.

Sreda ob 20.45:
ROMA - INTER

Povratna tekma bo 17. aprila.


Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi

Aston Villa - BRADFORD CITY 1:3
2:1 (1:0)
Benteke 24., Weimann 87.; Hanson 55.

Sreda ob 20.45:
SWANSEA - CHELSEA 2:0
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.