Kylian Mbappe si želi biti del ambicioznega projekta Parižanov. Foto: Reuters
Kylian Mbappe si želi biti del ambicioznega projekta Parižanov. Foto: Reuters

Ko bo PSG izkoristil odkupno pravico, bo igralec podpisal pogodbo do 30. junija 2022. Francoski mediji ugibajo, da se je pariški klub, ki ga poganja katarski denar, z Monacom dogovoril za posojo, da bi se izognil kršenju finančnega fair playa. Parižani so bili za prestop pripravljeni odšteti kar 180 milijonov evrov.

Mbappe je za Monaco odigral 60 tekem, dosegel je 27 golov in zbral 16 podaj. "Z velikim veseljem in ponosom sem se pridružil Paris Saint-Germainu. Za vsako mlado osebo iz okoliša Pariza so pogoste sanje, da obleče rdeč in moder dres ter doživi unikatno vzdušje Parka princev. Res sem si želel biti del klubskega projekta, ki je eden najbolj ambicioznih v Evropi. Ob svojih novih soigralcih nameravam nadaljevati razvoj, ob tem pa pomagati, da ekipa doseže velike cilje," je dejal 18-letni Mbappe.

PSG je v letošnjem poletnem prestopnem roku poskrbel za rekordni prestop, ko je iz Barcelone za 222 milijonov evrov pripeljal Neymarja. Novo sezono so Parižani začeli udarno in so na vrhu lestvice z 12 točkami.