Raul Meireles je po hitrem protinapadu potrdil napredovanje Chelseaja. Foto: Reuters
Raul Meireles je po hitrem protinapadu potrdil napredovanje Chelseaja. Foto: Reuters
Frank Lampard
Frank Lampard je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters
Damir Skomina in Maxi Pereira
Damir Skomina je Maxiju Pereiri v 40. minuti pokazal še drugi rumeni karton. Foto: Reuters
Damir Skomina in Jorge Jesus
Trener Benfice Jorge Jesus ni bil zadovoljen s sojenjem Damirja Skomine. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je načel mrežo Apoela. Foto: Reuters
Ricardo Kaka
Ricardo Kaka je z evrogolom povišal na 2:0. Foto: Reuters

Modri, ki so v Premier ligi šele na petem mestu, so v Lizboni slavili z 1:0, na povratni tekmi pa so se morali zelo potruditi za napredovanje.
Lampard natančen z bele točke
V 12. minuti je Juan Mata z leve strani zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. V 20. minuti se je Javi Garcia v kazenskem prostoru zaletel v Ashleyja Cola, ki je padel po tleh, koprski sodnik Damir Skomina pa je takoj pokazal na belo točko. Frank Lampard je meril z desnico v levi spodnji kot, Artur Moraes je bil blizu, a je žoga vseeno končala za njegovim hrbtom.
Skomina izključil Maxija Pereiro
Po pol ure igre je v gneči v kazenskem prostoru Londončanov streljal Oscar Cardozo z desetih metrov, John Terry pa je žogo izbil z golove črte. Skomina je hitro podelil rumene kartone, Portugalci so jih že po pol ure prejeli kar pet, pet minut pred odmorom pa je Maxi Pereira pokosil Johna Obija Mikela in si prislužil še drugi rumeni karton.
Javi Garcia napovedal dramatično končnico
Benfica je tudi drugi polčas začela napadalno. V 48. minuti je nevarno zapretil Cardozo, a je Petru Čechu žogo uspelo odbiti. Dve minuti pozneje je Salomon Kalou zapravil izjemno priložnost iz bližine, isti igralec se je znašel pred vratarjem Benfice v 66. minuti, a je bil Moraes uspešnejši. Štiri minute pozneje je Juan Mata za las zgrešil vrata Benfice.
Vratar Chelseaja je bil brez moči pet minut pred koncem, ko je po kotu najvišje skočil Javi Garcia in z glavo izenačil. Čech je obstal na črti. Obetala se je napeta končnica, Portugalci so vse moči usmerili v napad.
Meireles z izjemnim golom potrdil polfinale
V sodnikovem dodatku je imela Benfica prosti strel. Do odbite žoge je prišel rezervist Raul Meireles, najprej spretno poslal žogo prek Pabla Aimarja in nato v polnem šprintu potegnil do kazenskega prostora gostov. S strelom z 18 metrov z desnico je zabil žogo pod prečko. Slavje na Stamford Bridgeu se je lahko začelo, v polfinalu pa se bodo modri v ponovitvi epskega polfinala iz leta 2009 pomerili z Barcelono.

Mojstrovina Kakaja v prvem polčasu
V Madridu je bil polfinalist znan že po prvi tekmi, saj so izbranci Joseja Mourinha v Nikoziji slavili s 3:0. V 26. minuti je Cristiano Ronaldo iz bližine v mrežo preusmeril podajo Marcela. V 37. minuti so Madridčani podvojili prednost po izjemnem zadetku Kakaja, ki je zadel v desni zgornji kot s 25 metrov. Isti igralec je v 41. minuti zatresel še vratnico s strelom z roba kazenskega prostora.

Manduca kaznoval ležerno igro Reala
Drugi polčas je ob ogromnem vodstvu uspaval Real. Po uri igre je branilec gostov Paulo Jorge v nerodnem trčenju s soigralcem izgubil dva zoba, toda čvrsti Portugalec je kljub temu nadaljeval tekmo. To je očitno spodbudilo goste, ki so v 67. minuti znižali po lepi akciji, ki jo je končal napadalec Gustavo Manduca.

Lepa zadetka Ronalda in di Marie
Ciprčani so nato nekaj minut uprizorili pritisk proti domačim vratom, bili blizu tudi izenačenju, vendar je njihov nalet ustavil Ronaldo z novim izjemnim golom v 75. minuti, zadel je s prostega strela z leve strani v nasprotni zgornji kot Apoelovih vrat. V 80. minuti je Jose Callejon z desnico povišal na 4:1. V naslednji akciji je Hamit Altintop v kazenskem prostoru podrl rezervista Alda Adorna. Z bele točke je bil natančen Eseban Solari. Končni izid je s sijajnim lobom postavil Angel di Maria.

Četrtfinale, povratne tekme:
REAL MADRID
- Apoel 5:2 (2:0) 3:0
Ronaldo 26., 75., Kaka 37., Callejon 80., di Maria 84.; Manduca 67., Solari 82./11-m

Real Madrid: Casillas, Varane, Pepe, Ramos, Marcelo ( 46./Callejon), Sahin, Granero ( 65./Raul Albiol), Altintop, Kaka, Ronaldo, Higuain ( 54./di Maria).

Apoel: Pardo, Poursaitides , Boaventura, Paulo Jorge, Kaka, Helio Pinto ( 78./Satsias), Nuno Morais, Charalambides, Marcinho, Manduca ( 68./Adorno), Ailton Almeida ( 70./Solari).

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)


CHELSEA - Benfica 2:1 (1:0) 1:0
Lampard 21./11-m, Meireles 92.; Javi Garcia 85.
RK: Maxi Pereira 40./Benfica

Chelsea: Čech, Ivanović , Luiz, Terry ( 59./Cahill), Cole, Mikel , Lampard, Ramires , Mata ( 79./Meireles), Kalou, Torres ( 88./Drogba).

Benfica: Moraes, Maxi Pereira, Capdevila, Javi Garcia, Emerson, Witsel, Matić, Gaitan ( 61./Yannick), Bruno Cesar ( 72./Rodrigo), Aimar , Cardozo ( 57./Nelson Oliveira).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


Odigrano v torek:
BAYERN
- Marseille 2:0 (2:0) 2:0
Olić 13., 37.

BARCELONA - Milan 3:1 (2:1) 0:0
Messi 11./11-m, 42./11-m, Iniesta 54.; Nocerino 32.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.


POLFINALE, torek, 17. aprila, ob 20.45:
BAYERN - REAL MADRID

Sreda, 18. aprila, ob 20.45:

CHELSEA - BARCELONA

Povratni tekmi bosta 24. in 25 aprila.