Lionel Messi je pri Barceloni že od leta 2000 in bo, kot kaže, pogodbo podaljšal do leta 2014. Foto: Reuters
Lionel Messi je pri Barceloni že od leta 2000 in bo, kot kaže, pogodbo podaljšal do leta 2014. Foto: Reuters

Po poročanju španske televizije TVE bo 22-letni argentinski zvezdnik na Campu Nou ostal do leta 2014. Uradno bodo podaljšanje sodelovanja potrdili, ko se bo španski in evropski prvak vrnil s turneje po ZDA, kjer se Barcelona pripravlja na novo sezono.

Messi, ki se mu bo sedanja pogodba iztekla naslednje leto, je doslej prejemal približno osem milijonov evrov plače. Z novo pogodbo bo dobival več od sveže okrepitve, švedskega napadalca Zlatana Ibrahimovića.

Ob tem dodajmo, da je po poročanju španskega časnika Marca Valencia zavrnila 20 milijonov evrov vredno Barcelonino ponudbo za 21-letnega napadalca Valencie Juana Mata. Ta je s 600 tisoč evri letne plače med slabše plačanimi nogometaši tega kluba, zato ga bo Valencia težko zadržala.

Veronova plača skoraj pol nižja
Še en odlični argentinski nogometaš Juan Sebastian Veron pa v nasprotju z Messijem ne more veseliti povišice. Pri Estudiantesu, kjer je Veron kapetan, je privolil v 40-odstotno znižanje plače, da bi imel južnoameriški prvak lahko dovolj denarja za mladinsko vrsto.