Max Meyer je šest minut po vstopu v igro dosegel odločilni zadetek v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Max Meyer je šest minut po vstopu v igro dosegel odločilni zadetek v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Roberto di Matteo in Klaas Jan Huntelaar
Roberto di Matteo in Klaas Jan Huntelaar se veselita napredovanja v osmino finala. Foto: EPA
Navijači Schalkeja
Navijači Schalkeja, ki veljajo za ene najboljših v Nemčiji, so blesteli tudi v Ljudskem vrtu. Zbralo se jih je okoli 600 v sektorju za golom. Še posebej radi se v pesmi spominjajo sanjske sezone 1997, ko je Schalke zmagal v Pokalu Uefa. Blestel je neutrudni borec Marc Wilmots ali za navijače "Willi, das Kampfschwein", ki je tudi odločil finale v streljanju enajstmetrovk proti Interju na San Siru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vijoličasti lahko ponosni na svoje dosežke
Meyer Schalkeju prinesel zmago v Ljudskem vrtu

Mariborčani so se odločno postavili po robu Schalkeju, ki tudi v Bundesligi igra vse bolje in je že na petem mestu. 19-letni Meyer, ki je v 56. minuti zamenjal Tranquilla Barnetto, je unovčil napako Jasmina Handanovića (0:1) in poskrbel, da bodo vsi štirje nemški klubi na ponedeljkovem žrebu osmine finala Lige prvakov.
Meyer: Tak zadetek je nemogoče načrtovati
Meyer je zablestel na evropskem prvenstvu do 17 let v Sloveniji leta 2012, kjer je bil najboljši strelec s tremi goli, izbran pa je bil tudi za najboljšega igralca turnirja. "Upal sem, da bom zaigral že od prve minute. Malce sem bil razočaran, saj sem na zadnjih tekmah igral dobro. To je bila odločilna tekma za napredovanje v Ligi prvakov. Tak zadetek je nemogoče načrtovati. Še toliko lepše je bilo, ko je žoga končala v mreži," je bil vesel najstnik, ki v višino meri le 173 cm.

"Zdaj nas čakajo še tekme proti Kölnu, Paderbornu in Hamburgu, do zimskega odmora lahko osvojimo še veliko točk in se povzpnemo na lestvici. Te ekipe bodo proti nam igrali zelo obrambno, treba bo biti potrpežljiv, kot smo bili tudi v Mariboru," je še dodal Meyer, ki si želi večje minutaže. Di Matteo je dolgo precej bolj zaupal Kevinu-Princu Boteangu, ki pa je poškodovan.

Di Matteo ni želel napasti že od začetka
"Zelo sem zadovoljen, da smo se prebili v osmino finala. Prišel sem šele sredi skupinskega dela Lige prvakov, kar nekaj časa smo se lovili, imamo veliko poškodovanih igralcev in šele v zadnjih tednih smo prikazali prave igre. Prepričan sem, da lahko še napredujemo," je bil dobre volje trener Roberto di Matteo.

"Max je bil nesrečnik, ki je moral na klop na začetku tekme. Na sredini igrišča sta v zadnjih tednih odlično igrala Höger in Barnetta. Meyer se je odlično izkazal na zadnjih tekmah, tokrat pa je prišel v igro in odločil tekmo. Zagotovo ima pri nas svetlo prihodnost. Imel sem srečo pri zamenjavi. Na tej tekmi smo morali biti potrpežljivi, Maribor je igral disciplinirano v obrambi. Vseskozi sem verjel, da bomo dosegli en zadetek. Napaka bi bila, če bi že od prve minute napadli z vsemi močmi. Zelo pomembno je bilo, da nismo prejeli gola," je pojasnil 44-letni strateg, ki je odigral 34 tekem za italijansko reprezentanco in dosegel dva gola. Zaveda se, da ga v osmini finala čaka zelo težak nasprotnik. Posebnih želja nima, vsekakor pa želi do pomladi izboljšati igro.

Ni podvomil o zmagi Chelseaja
Še posebej se je razveselil zmage Chelseaja nad Sportingom s 3:1. Pri modrih iz Londona je pustil neizbrisen pečat. Med letoma 1996 in 2002 je dosegel pet golov v Premier ligi. 19. maja 2012 je osvojil edini evropski naslov za ta slavni klub na Allianz Areni v Münchnu. "Nikoli nisem izgubil stikov z vodilnimi v Chelseaju, saj sem na Stamford Bridgeu preživel veliko časa. Vedno bom imel prav poseben odnos do tega kluba. Že pred tekmo sem vedel, da bodo Londončani zaigrali resno. Sploh nisem podvomil o njihovi zmagi. Pomembno je bilo le, da tudi mi zmagamo," je dodal di Matteo, ki je pohvalil tudi vijoličaste: "Maribor je igral dobro v Ligi prvakov, zbrali so tri točke. To je bil šele njihov prvi poraz na domačem igrišču. Vsekakor so konkurenčna ekipa in s temi izkušnjami bodo lahko le boljši."

Huntelaar ni imel sreče
Klaas-Jan Huntelaar je v 55. minuti zadel vratnico, žoga se je kotalila po golovi črti, nato pa jo je izbil Aleksander Rajčević. "Že ob polčasu smo vedeli, da Chelsea vodi z 2:0. Pričakoval sem njihovo gladko zmago. V prvem delu smo igrali precej zadržano, saj smo mislili, da bo Maribor bolj pritisnil. V drugem polčasu smo precej bolj pritisnili in dosegli zadetek še dovolj hitro. Nismo še bili pod pritiskom, saj nas ura še ni preganjala. Meyer je bil na pravem mestu, to je res poseben gol zanj in seveda za nas," je bil nasmejan nizozemski napadalec, ki ga v zimskem premoru čakajo pogovori o podaljšanju pogodbe.

Heldt: Odpovedali smo le proti Chelseaju doma
Tudi menedžer Horst Heldt si je pošteno oddahnil. V jesenskem delu se je naposlušal kritik, odstavil je tudi Jensa Kellerja, ki je imel tudi kar precej zagovornikov. "V zadnjih tednih smo prikazali dobre igre. Izjema je bila tekma proti Chelseaju doma. Tudi proti Wolfsburgu doma ni lahko zmagati. Končno igramo bolj stabilno. Delo trenerja di Mattea se počasi pozna," je poudaril nekdanji vezist Kölna, Eintrachta in Stuttgarta, ki je prejel najlepše darilo za 45. rojstni dan. Praznoval ga je v torek.



Vijoličasti lahko ponosni na svoje dosežke
Meyer Schalkeju prinesel zmago v Ljudskem vrtu