Rene Mihelič bo le še v spomladanskem delu igral za Maribor. Foto: MMC RTV SLO
Rene Mihelič bo le še v spomladanskem delu igral za Maribor. Foto: MMC RTV SLO

"V časih, ko na nogometnem tržišču ni veliko prestopov s plačanimi odškodninami, gre za velik posel. Podrobnosti dogovora ostajajo poslovna skrivnost, so pa s sklenjenim poslom zadovoljne vse tri strani - NK Maribor, Rene in Nacional," so zapisali na spletni strani Maribora. 21-letni Mihelič se bo pridružil Nejcu Pečniku, ki že uspešno nastopa za Nacional.

Nacional, ki je jeseni nastopal v Evropski ligi, je na svoji strani zapisal, da so kupili 50-odstotkov igralčevih pravic, s čimer bo Maribor ob morebitni nadaljni prodaji upravičen do polovičnega prestopnega zneska.

Dogovor začinil z zmagovitim golom
Zanimanje za Miheliča se je stopnjevalo, ob zaključku priprav in novih dobrih Renejevih predstavah pa je bil dosežen sporazum o prestopu. Piko na i dogovoru je Mihelič postavil z zmagovitim golom z 11-m na četrtkovi prijateljski tekmi, ki jo je Maribor dobil z 2:1.

Mladi slovenski reprezentant bo do konca letošnje sezone ostal pri Mariboru, sodelovanje z Nacionalom pa začenja s 1. julijem. Klub z Madeire, kjer je svoje prve nogometne korake naredil tudi Cristiano Ronaldo, po 17. krogih portugalskega prvenstva zaseda šesto mesto v 16-članski ligi.