Radenko Mijatović na volitvah čez deset dni ne bo imel protikandidata. Foto: www.alesfevzer.com
Radenko Mijatović na volitvah čez deset dni ne bo imel protikandidata. Foto: www.alesfevzer.com

Mijatovićevo kandidaturo so podprli MNZ Celje, MNZ Lendava, MNZ Ljubljana, MNZ Maribor, MNZ Murska Sobota, MNZ Ptuj in Zveza nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS).

56-letni Mijatović se je rodil v Rađićih v Bosni in Hercegovini, otroštvo pa preživel v Kneževem v okolici Banjaluke. V Sloveniji je služil vojaški rok. Zelo mu je bilo všeč in v osemdesetih letih je tudi ostal.

Bil je amaterski nogometaš. Igral je za Slovana, Ilirijo, Litijo in Svobodo, osem let pa je igral po nižjih ligah v Avstriji. Po končani igralski karieri je postal sodnik. Sodil je na okrog 50 tekmah prve slovenske lige, nato pa je bil kontrolor sojenja, član sodniške komisije pri NZS-ju in tudi delegat na mednarodnih tekmah pod okriljem Uefe.

Predsednik NZS-ja je postal sredi decembra 2016. Že od leta 2006 je bil podpredsednik, pomembno vlogo je imel pri vseh treh predhodnikih, Rudiju Zavrlu, Ivanu Simiču in Aleksandru Čeferinu.

Za štiri podpredsedniška mesta se potegujejo štirje kandidati in ena kandidatka. Kandidati za podpredsednike NZS-ja so Dejan Germič, Danilo Kacijan, Stanko Glažar, Gvido Mravljak in Tamara Šnofl.