Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je pričakoval, da bo Uefa za leto dni prestavila evropsko prvenstvo. Foto: BoBo
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je pričakoval, da bo Uefa za leto dni prestavila evropsko prvenstvo. Foto: BoBo

Uefa se je pred začetkom seje, ki jo je opravila prek videokonference, seznanila z mnenji 55 članic in drugih deležnikov.

Odločitev je edina prava. Namen Uefe je, da se vsa državna prvevnstva, če bo položaj to omogočal in se bo stanje v zvezi s koronavirusom umirilo, odigrajo do konca junija in da se evropsko prvenstvo prestavi za eno leto.

Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije

S tem ukrepom želi evropska krovna organizacija sprostiti termine za nadaljevanje državnih prvenstev in svoji udarni tekmovanji – Ligo prvakov ter Evropsko ligo.

Edina logična rešitev
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je takšno odločitev Uefe pričakoval. "To je bila edina logična rešitev, saj Evropska nogometna zveza takšnega velikega tekmovanja ne more pripeljati v negotovost. Odločitev je edina prava. Namen Uefe je, da se vsa državna prvenstva, če bo položaj to omogočal in se bo stanje v zvezi s koronavirusom umirilo, odigrajo do konca junija in da se evropsko prvenstvo prestavi za eno leto," je povedal v izjavi za javnost.

Sorodna novica Uradno: preložitev Eura 2020 za eno leto in nadaljevanje državnih lig

Termina reprezentančnih tekem (še) nista znana
Slovenska članska nogometna reprezentanca bi morala marca odigrati dve tekmi, ki pa sta zaradi izrednega stanja po izbruhu novega koronavirusa odpovedani oziroma prestavljeni. "Glede na trenutno stanje je jasno, da marčevskih reprezentančnih tekem ne bo mogoče odigrati. Tekmi proti Turčiji doma in proti Italiji v Vidmu odpadeta. Ostaja v koledarju aktivnosti junijski termin oziroma konec maja in začetek junija. Če bo vse v redu, se bosta tekmi odigrali. Če ne, bomo koledar pomikali naprej in videli, kako in kaj. Glede na odločitve in možnosti bomo planirali tekme naprej," je poudaril.