Franci Pliberšek ni bil zadovoljen z vodenjem kluba, zato umika svoj finančni vložek. Foto: MMC RTV SLO
Franci Pliberšek ni bil zadovoljen z vodenjem kluba, zato umika svoj finančni vložek. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanovič
Slaviša Stojanovič se bo po sestanu s predsednikom Marjanom Vengustom odločil, ali bo še ostal v Celju. Foto: EPA

MIK se je za ta korak odločil zaradi neprimernega vodenja kluba, ki ne motivira niti igralcev niti zaposlenih. Poleg tega direktorja MIK-a žalosti tudi ocena, da klub nima izdelane vizije razvoja.

"Nogometni klub MIK CM Celje nas je bil v skladu s pogodbo dolžan obveščati o realizaciji vseh pogodbenih obveznosti, kar se je žal dogajalo le občasno in nedosledno. Težko mi je pri srcu, da je stanje v klubu prišlo tako daleč, da so igralci zadnjih šest tekem doživeli zaporedne poraze. To je zanje zelo slaba vzpodbuda, rezultati pa nenazadnje škodujejo tudi našemu ugledu kot ugledu pokrovitelja," je še dejal Pliberšek.

Pevnik v Celju prevzel mladince
40-letni Robert Pevnik se po treh letih vrača v Celje kot trener mladinske ekipe. Nekdanji nogometaš Šoštanja, Osijeka, Celja, Olimpije, Kopra, Rudarja, Beltincev in švedskega Jönkopinga je že delal v strokovnem kadru Mik CM Celja, ko je bil pomočnik makedonskega strokovnjaka Nikole Ilievskega. Odprto pa ostaja mesto prvega trenerja. Dozdajšnji prvi mož stroke Slaviša Stojanovič je blizu odhoda v Olimpijo, čeprav Celju še ni dokončno pomahal v slovo.

A. V.