Bo Thierry Henry dobil tudi priložnost na San Siru? Na šestih letošnjih tekmah za Arsenal je dosegel tri zadetke. V soboto je v zadnji minuti odločil tekmo v Sunderlandu (1:2). Foto: EPA
Bo Thierry Henry dobil tudi priložnost na San Siru? Na šestih letošnjih tekmah za Arsenal je dosegel tri zadetke. V soboto je v zadnji minuti odločil tekmo v Sunderlandu (1:2). Foto: EPA
Massimiliano Allegri
Massimilianu Allegriju se počasi vrača nasmeh na obraz. Foto: EPA
Benfica
Nogometaši Benfice gotovo niso vajeni tako nizkih temperatur, kot so jih pričakale v St. Peterburgu. Foto: EPA
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti je prejšnji teden podaljšal pogodbo z Zenitom do leta 2015. Foto: EPA

Še več: Milan je v zadnjih štirih sezonah trikrat izpadel na tej stopnički in sicer vselej proti predstavnikom iz Anglije. Leta 2008 proti Arsenalu, 2009 proti Manchester Unitedu, lani pa proti Tottenhamu.

Zdravstveni "karton" Milana nekoliko boljši
Rdeče-črni bodo seveda lahko računali na Zlatana Ibrahimovića, ki zaradi kazni počiva le v domačem prvenstvu. Ob njem bo v napadu najbrž začel Robinho, medtem ko bosta junaka sobotne zmage v Vidmu Stephan El Shaarawy in Maxi Lopez na priložnost čakala na klopi.

Počasi se izboljšuje tudi stanje poškodovanih nogometašev, trener Massimiliano Allegri je na zadnjih tekmah pogrešal kar 11 igralcev. Tokrat se verjetno vračata vratar Christian Abbiati in Alessandro Nesta, morebiti celo Alexandre Pato in Kevin Prince Boateng.

"Zmaga nad Udinesejem nam je pomenila veliko, saj smo pred tem izgubili kar trikrat na petih tekmah. Fantje so pokazali pravi duh, tako moramo tudi nadaljevati," je povedal Allegri.

Zadnja tekma Henryja
Topničarji so pred štirimi leti na San Siru slavili z 2:0. Aaron Ramsey meni, da bi bilo še kako pomembno zadeti na gostovanju. Pravico nastopa ima tudi Thierry Henry, ki se bo v četrtek po dveh mesecih vrnil v New York. Leta 2003 je v Milanu dosegel dva zadetka ob zmagi Arsenala s 5:1 nad Interjem. Arsene Wenger ne bo mogel računati na branilca Pera Mertesackerja, ki si je v soboto ob zmagi z 2:1 nad Sunderlandom poškodoval gleženj.

Tekma v St. Peterburgu pod vprašajem
Na drugi sredini tekmi bo Zenit doma gostil Benfico. Pri Rusih bo manjkal njihov najbolj ustvarjalen nogometaš, vezist Danny. Portugalec bo počival kar osem mesecev, potem ko si je prejšnji teden na treningu potrgal kolenske vezi. Domenico Criscito se je zastrupil s hrano, vprašljiv je tudi nastop vratarja Vjačeslava Malafejeva, Romana Širokova in Danka Lazovića.

Morda bo tekma celo odpovedana, saj so se temperature v St. Peterburgu v zadnjem tednu spustile pod -15 stopinj Celzija. "Bi morali igrati v takšnem mrazu? Mislim, da ne. Žoga je kot kamen, z lahkoto si lahko zlomiš nogo," je dejal Širokov.

Benfica je samozavestna. V predtekmovanju je v skupini C izločila Manchester United, v portugalskem prvenstvu pa je še neporažena in vodi s petimi točkami prednosti pred Portom.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme
Sreda ob 18.00:
ZENIT - BENFICA
Verjetni postavi:
Zenit:
Malafejev/Ževnov; Anjukov, Bruno Alves, Lombaerts, Hubočan; Širokov, Fajzulin, Zirjanov, Denisov; Lazović/Bistrov, Keržakov.

Benfica: Artur; Pereira, Luisao, Garay, Emerson; Matić, Witsel, Gaitan; Aimar, Rodrigo, Cardozo.
Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)


Ob 20.45:
MILAN - ARSENAL
Verjetni postavi:

Milan: Abbiati; Abate, Thiago Silva, Mexes, Mesbah; Ambrosini, van Bommel, Seedorf; Boateng, Ibrahimović, Robinho.

Arsenal: Szczesny; Sagna, Vermaelen, Koscielny, Song; Arteta, Rosicky, Ramsey, Oxlade-Chamberlain; van Persie, Walcott.
Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)
Povratni tekmi bosta 6. marca.


Torek ob 20.45:
LYON - APOEL NIKOZIJA
BAYER LEVERKUSEN - BARCELONA
Povratni tekmi bosta 7. marca.
Torek, 21. februarja, ob 18.00:
CSKA MOSKVA - REAL MADRID
Ob 20.45:
NAPOLI - CHELSEA
Povratni tekmi bosta 14. marca.

Sreda, 22. februarja, ob 20.45:
BASEL - BAYERN
MARSEILLE - INTER
Povratni tekmi bosta 13. marca.