Darko Milanič je v zadnji sezoni vodil Hit Gorico, zdaj ga čaka nov izziv: Maribor. Foto: RTV SLO
Darko Milanič je v zadnji sezoni vodil Hit Gorico, zdaj ga čaka nov izziv: Maribor. Foto: RTV SLO

Zanimivo novico je na nenavaden način, na okrogli mizi za privržence kluba, sporočil športni direktor Zlatko Zahovič.

"Navijačem kluba, ki so se zbrali na okrogli mizi, se bi najprej rad resnično zahvalil za topel sprejem. Obljubim jim lahko, da bom predan delu v tem klubu. Povem lahko, da bomo s sodelavci pošteno zavihali rokave in naredili vse, da boste najprej zadovoljni vi, navijači, s tem tudi igralski in strokovni kader ter uprava," je za klubsko spletno stran povedal novi trener.

Čez dobra dva tedna se začnejo priprave
40-letni Milanič bo ekipo skupaj s pomočnikom Antejem Šimundžo prevzel 14. junija, ko bodo sedemkratni državni prvaki začeli priprave na novo sezono. Z novim modernim stadionom in novim trenerjem so cilji jasni: naslov slovenskih prvakov. Klub, ki je konec 90. let igral celo v Ligi prvakov, v prvi slovenski ligi ni dvignil pokala od sezone 2002/03!

Povej mi, kdaj greva spet na morje?
V lanski sezoni je Milanič vodil Hit Gorico. Ko se je poslovil, je bilo veliko govoric, da bo prav on pri Mariboru naslednik Branka Horjaka. Tega niti Zahovič niti Milanič do danes nista potrdila. Še več, Zahovič je za MMC še ta torek povedal, da sta se z Milaničem nazadnje pogovarjala o tem, kam gresta na morje ...

T. O.