Darko Milanič je zadovoljen z izidom s prve tekme v Aberdeenu. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Milanič je zadovoljen z izidom s prve tekme v Aberdeenu. Foto: www.alesfevzer.com

Ne smemo biti evforični. Vemo, da imamo dober rezultat, varovati ga nikakor ne bomo smeli, kajti videli smo, da so iz protinapadov zelo dobra ekipa. Še enkrat se bomo morali z njimi spustiti v težek boj.

Damjan Bohar
Derek McIness
Menedžer Aberdeena Derek McIness meni, da so bili njegovi varovanci v četrtek zvečer precej boljši nasprotnik od Maribora. Zadovoljen je bil z odzivom svojih igralcev po prejetem zadetku, saj jim je uspelo rezultat hitro izenačiti na 1:1. Foto: EPA

Nihče ne dvomi, da ima Maribor odlično ekipo. Lahko že kar čutimo, da bodo na povratni tekmi precej bolj sproščeni in posledično tudi boljši nasprotnik. Videli smo jih že igrati doma, imajo zelo kompaktno obrambo.

Jonny Hayes
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković je Maribor v 83. minuti suvereno popeljal v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Milanič: Čaka nas še vsaj 90 težkih minut

Aktualni slovenski podprvaki so si priigrali ugoden izid pred povratnim srečanjem, ki bo naslednji četrtek v Ljudskem vrtu. Aberdeen je bil sicer boljši nasprotnik, priigral si je več (zrelih) priložnosti, večino le-teh z visokimi podajami v kazenski prostor, ki so gostom povzročale kopico preglavic.

Štajerski kolektiv se je moral pošteno potruditi, da se je zoperstavil klasični otoški igri, po zadetku Milivoja Novakovića je celo kazalo, da mu bo uspelo doseči veliko zmago, a je Škotom uspelo v 88. minuti izenačiti in se izmakniti porazu.

Milanič: Rezultat je ugoden
"Mislim, da je rezultat pred povratno tekmo ugoden. Fantje si zaslužijo čestitke. Odigrali so zelo težko, fizično tekmo, v kateri je nasprotnik dominiral. V drugem polčasu so se umirili, bili smo boljši na igrišču. Škoda, da nam ni uspelo mreže ohraniti nedotaknjene, a kljub vsemu je to pozitiven rezultat," je po obračunu na stadionu Pittodrie dejal trener vijoličastih Darko Milanič, ki je bil zelo vesel, da je Novakoviću uspelo zadeti. "Ta zadetek potrebuje on, to potrebujemo mi. Za napadalce sem še posebej vesel. Za nekoga, ki po mojem mnenju daje veliko, še toliko bolj," je dodal.

Defendi: Vedeli smo, kako bodo igrali
Brazilski branilec Maribora Rodrigo Defendi si ni smel privoščiti niti trenutka počitka, saj je moral biti ves čas pozoren na visoke podaje v kazenski prostor. "Po navadi nimamo opravka s toliko dolgimi podajami in skoki med tekmo, a ta teden smo trenirali in bili na to, kar nas je čakalo, pripravljeni," je za uradno klubsko spletno stran priznal 30-letnik iz Ribeirão Preta in dodal: "Vedeli smo, da bodo igrali na tak način. Vseeno ni lahko zaustaviti tekmecev, tudi če veš in lahko predvidevaš, kako bodo igrali. Toda trudili smo se do konca."

Bohar: Ne smemo biti evforični
Maribor je dosegel zelo pomemben zadetek v gosteh, s katerim si je klub iz štajerske prestolnice postavil dobre temelje za napredovanje v naslednji predkrog tekmovanja, a Mariborčani pred povratno tekmo ne smejo biti evforični, poudarja Damjan Bohar. "O tej tekmi niti ne razmišljamo, zdaj nas čakajo Domžale. Če se vseeno malce vrnem k tekmi, nas bodo naši navijači ponesli, tako kot so Aberdeen njihovi. Ne smemo biti evforični. Vemo, da imamo dober rezultat, varovati ga nikakor ne bomo smeli, kajti videli smo, da so iz protinapadov zelo dobra ekipa. Še enkrat se bomo morali z njimi spustiti v težek boj," je povedal Bohar, ki je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, ko je na zelenici zamenjal Dina Hotića.

Lahko bi se smilili samim sebi, a se niso
V taboru škotskega prvoligaša so bili sicer malce nezadovoljni, a kljub vsemu z optimizmom zrejo v prihodnost. "Zadovoljen sem z odzivom na prejeti zadetek. Ta nam je zbil nekaj samozavesti, saj smo bili ves čas boljši nasprotnik, pripravili smo si tudi lepše priložnosti. Pritiskali smo na njihovo obrambo, pred vrata smo pošiljali nevarne predložke, želeli smo jim ustvariti kopico preglavic. Mislim, da smo - z izjemo prejetega zadetka - igrali zelo dobro," je po tekmi dejal menedžer Aberdeena Derek McInnes in nadaljeval: "Mislim, da so si Mariborčani ustvarili zgolj eno pravo priložnost iz igre, a to so izkoristili. To je pač kvaliteta, ki jo ima ta ekipa. Seveda smo zaradi tega razočarani, lahko bi se smilili samim sebi, a odzvali smo se odlično."

Maribor je v boljšem položaju
45-letnik iz Paisleyja se zaveda, da ga naslednji četrtek v Ljudskem vrtu čaka težka naloga. "Maribor je zdaj v boljšem položaju, a naj poudarim, da smo lani dosegli tri zadetke na Reki, prav tako smo dvakrat mrežo zatresli tudi v Groningenu. Zadenemo lahko tudi v Mariboru," je še dodal McInnes in sklenil: "Moji igralci se zavedajo, da lahko z današnjo predstavo zadenejo v gosteh. Mislim, da so bili danes sijajni od začetka do konca. Z izjemo rezultata sem zadovoljen z vsem. Prikazali so točno takšno predstavo, kakršno sem želel. Na povratni tekmi bomo igrali enako, še vedno smo zelo samozavestni."

Hayes: Maribor bo doma boljši
Upanje je gostiteljem pred povratnim obračunom vlil Jonny Hayes, ki je po podaji Rooneyja dve minuti pred iztekom rednega dela srečanja žogo preusmeril v mrežo in izid poravnal na 1:1. "Malce smo razočarani, a odigrali smo šele prvi polčas obračuna. Mislim, da smo igrali zelo dobro, zaslužili bi si zmago. Priigrali smo si veliko priložnosti, na kakšen drug večer bi zadeli tudi trikrat. Toda nasprotnik je kvaliteten, imajo kvalitetne napadalce, ki iz ene priložnosti zadenejo gol," je povedal edini strelec za Aberdeen. "Nihče ne dvomi, da ima Maribor odlično ekipo. Lahko že kar čutimo, da bodo na povratni tekmi precej bolj sproščeni in posledično tudi boljši nasprotnik. Videli smo jih že igrati doma, imajo zelo kompaktno obrambo. Prek Groningena in Real Sociedada smo spoznali, da so evropske tekme v gosteh težje, a nagrada za uspešen izid je posledično še toliko slajša. Zmaga v Sloveniji bi prekosila vse naše evropske izide v zadnjih letih," je še poudaril.

Ne smemo biti evforični. Vemo, da imamo dober rezultat, varovati ga nikakor ne bomo smeli, kajti videli smo, da so iz protinapadov zelo dobra ekipa. Še enkrat se bomo morali z njimi spustiti v težek boj.

Damjan Bohar

Nihče ne dvomi, da ima Maribor odlično ekipo. Lahko že kar čutimo, da bodo na povratni tekmi precej bolj sproščeni in posledično tudi boljši nasprotnik. Videli smo jih že igrati doma, imajo zelo kompaktno obrambo.

Jonny Hayes
Milanič: Čaka nas še vsaj 90 težkih minut