Davor Škerjanc se je skupaj s soigralci iz Domžal v prestolnico vrnil z zmago. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Davor Škerjanc se je skupaj s soigralci iz Domžal v prestolnico vrnil z zmago. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Dalibor Volaš
Dalibor Volaš je v Lendavi preprečil slavje domače ekipe. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
Etien Velikonja je v 13. minuti Gorico popeljal v vodstvo, a je moral na koncu priznati premoč domače ekipe. Foto: MMC RTV SLO
Interblock po preobratu do zmage
Triglav z bele točke ugnal Koper

Četrti četrtfinalni obračun med Triglavom in aktualnimi državnimi prvaki iz Kopra je pripadel Gorenjcem. Edini zadetek na tekmi je v 31. minuti z bele točke dosegel Dejan Burgar.

Rujović in Stojanović priborila lepo popotnico
Domžalčani so že v 9. minuti nevarno zapretili, ko je Mitja Zatković z roba kazenskega prostora ogrel dlani vratarja Damirja Botonjiča. Ta je moral posredovati že nekaj minut pozneje, ko je z razdalje poskusil še Matic Seferović. Olimpija je sicer večkrat resneje pritisnila, mrežo pa ji je uspelo zatresti šele v drugem polčasu, ko je v 51. minuti z roba kazenskega prostora domačega vratarja Nejca Vidmarja matiral Enes Rujović. Do konca tekme je gostujoča ekipa na morebitno priložnost čakala iz protinapada, v 78. minuti je po lepo izvedeni akciji Olimpije za las pred vrati zamudil Anej Lovrečič.

Ko je že kazalo na minimalno zmago, je Peter Stojanovič s 25 metrov z lobom presenetil domačega vratarja in zadel za končnih 0:2.

Interblock s preobratom do zmage
Že v 13. minuti so Goričani povedli, potem ko je po prekršku nad Jasminom Kurtićem v 16-metrskem prostoru 11-metrovko zakrivil Nejc Skubic. Z bele točke je bil natančen Etien Velikonja. Nogometaši Interblocka so pritisnili na vrata gostujoče ekipe, vrhunec pa so njihovi napadi dosegli v 35. minuti, ko je iz neposredne bližine na atraktiven način izid izenačil Luka Majcen. Po uri igre je goste v vnovično vodstvo s silovitim strelom pod prečko popeljal Velikonja, a so domači nato spet izenačili. V 79. minuti je vratarja Vasjo Simčiča z razdalje premagal komaj 18-letni Filip Valenčič. Ta je mrežo znova zatresel že štiri minute pozneje, ko je s Simčičem rutinirano dobil dvoboj 1:1.

Končnih 4:2 je v 86. minuti postavil Matej Podlogar, ki je z roba kazenskega prostora presenetil vratarja in žogo v mrežo poslal ob bližnji vratnici.

Volaš preprečil slavje Nafte
V Lendavi, kjer sta prvi del trilogije odigrala tamkajšnja Nafta in aktualni pokalni zmagovalec Maribor, so gledalci videli dva zadetka. Po lepih priložnostih, zlasti Ivana Filipoviča v 13. in Marcosa Tavaresa v 43. minuti, se je mreža prvič zatresla v 11. minuti nadaljevanja. Po hitrem protinapadu in natančni podaji Roka Buzetija je žogo pod prečko poslal rezervist Simon Pavel. Toda gostje so izid izenačili že slabih deset minut pozneje. Z desne strani je poslal Vito Plut, Volaš pa je z glavo žogo poslal za hrbet na srečanju izjemnega vratarja Tomaža Murka. Vijoličasti so si do konca tekme prizadevali doseči še zmagoviti zadetek, a je ostalo pri 1:1 in manjši prednosti pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu.

Pokal Hervis, četrtfinale:

TRIGLAV GORENJSKA - KOPER 1:0 (1:0)
300; Burgar 31./11-m

INTERBLOCK - HIT GORICA 4:2 (1:1)
150; Majcen 35., Valenčič 79., 83., Podlogar 86.; Velikonja 13./11-m, 60.

DOMŽALE - OLIMPIJA 0:2 (0:0)
1.000; Rujovič 51., Stojanovič 91.

NAFTA - MARIBOR 1:1 (0:0)
1.000; Pavel 56.; Volaš 65.

Povratne tekme bodo 27. oktobra, tekma Koper - Triglav pa bo odigrana 3. novembra.

Interblock po preobratu do zmage
Triglav z bele točke ugnal Koper