Mile Aćimović sestavlja izbrano vrsto, ki bo septembra začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Foto: www.alesfevzer.com
Mile Aćimović sestavlja izbrano vrsto, ki bo septembra začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci Milenka Aćimovića, ki bodo septembra začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, bodo v Antalyi odigrali še eno tekmo. V nedeljo se bodo pomerili z Azerbajdžanom.

Slovenska izbrana vrsta je v primerjavi z zadnjo akcijo v letu 2022 doživela nekaj sprememb. Žan Vipotnik je bil po dobrih predstavah v dresu Maribora vpoklican v člansko selekcijo, Srđan Kuzmić in Mitja Ilenič pa pomagata mladincem v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Zaradi poškodbe izpred nekaj tednov manjka tudi Nick Perc.

Slovenci so prvič zapretili v 13. minuti. Mark Strajnar je podal z leve strani, Tjaš Begić pa je žogo s prsmi nastavil Joštu Pišku, ki jo je z 20 metrov poslal mimo desne vratnice. Po kotu je bil na mestu vratar Jakub Surovčik. Čuvaj slovaške mreže je v 22. minuti ukrotil strel z razdalje Nejca Ajhmajerja, minuto zatem pa so bili nevarni tudi Slovaki. Sebastian Nebyla je po protinapadu meril čez vrata.

Slovenska zasedba je v zaključku polčasa odigrala še nekaj nevarnih akcij, v najobetavnejši priložnosti pa se je po dolgi podaji v napad znašel David Flakus Bosilj, ki pa mu ni uspelo dobiti soočenja z Jakubom Surovčikom, ki je strel napadalca Brava odbil. Tik pred odmorom je od daleč poskušal še Jošt Pišek, a je ostalo pri začetnem izidu.

V 49. minuti je poškodovanega Marka Strajnarja na igrišču nasledil Vid Koderman. Le nekaj sekund prej je Martin Švidersky z 18 metrov ob stiku sprožil čez gol.

V 65. minuti sta v igro vstopila Enrik Ostrc in Martin Pečar, od 77. minute pa so igrali še Emir Saitoski, Svit Sešlar ter Marko Brest in Adrian Zeljković. Prav član Tabora se je v 80. minuti znašel v obetavni priložnosti po kotu, ki ga je priigral Martin Pečar. Član dunajske Austrie je po protinapadu nastreljal vratarja Jakuba Surovčika, z drugim poskusom pa je priigral kot, po katerem je neovirani Zeljković z glavo streljal čez vrata.

Sledil je sklepni pritisk Slovenije, ko je najresneje zapretil Emir Saitoski, a je njegov udarec s 17 metrov eden od Slovakov preusmeril v kot, po katerem je z glavo poskušal še Marcel Ratnik, vendar se izid ni spremenil.


Prijateljska tekma U-21, Antalya:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA 0:0

Slovenija (U-21): Leban, Strajnar (50./Koderman), Feratović, Ratnik, Ajhmajer, Jevšenak (77./Zeljković), Antolin (65./Ostrc), Pišek (77./Sešlar), T. Cipot (77./Brest), Begić (77./Saitoski),
Flakus Bosilj (65./Pečar).

Slovaška (U-21): Surovčik, Leitner, Tandara, Švidersky, Nebyla, Horvat, Olejnik, Kapralik, Veselovsky, Gomola, Selecky.