V prvem polčasu ni bilo pravih priložnosti, edino lepšo je zapravil Egzon Kryeziu. V drugem pa so imeli domači v 59. minuti na voljo najstrožjo kazen zaradi igranja z roko tekmecev, unovčil pa jo je Mlakar. Ta je imel priložnost tudi v sodniškem dodatku, a je bil madžarski vratar na mestu.

Jan Mlakar (fotografija je arhivska) je odločil z bele točke. Foto: BoBo
Jan Mlakar (fotografija je arhivska) je odločil z bele točke. Foto: BoBo

V primerjavi s petkovo tekmo je selektor Gliha sicer izgubil Jakoba Novaka, ki je zaradi poškodbe zapustil reprezentančni tabor.

Tokrat pa je tekmo začel z Žigo Frelihom, Žanom Rogljem, Davidom Zecem, Žanom Zaletelom, Janezom Piškom, Janom Mlakarjem, Vitjo Valenčičem, Dušanom Stojinovićem, Egzonom Kryiezujem, Matijo Romom in Adamom Gnezdo Čerinom. V nadaljevanju so priložnost dobili še Dejan Petrovič, Luka Štor, Leon Sever in Sven Šoštarič Karič.

Slovenci so pred dnevi v Mariboru igrali neodločeno z Angleži (2:2). Čez dve leti bo Slovenija ena izmed dveh gostiteljic evropskega nogometnega prvenstva za igralce do 21 let. Ostale reprezentance tako zdaj igrajo kvalifikacije za ta turnir, slovenska pa pripravljalne tekme.

Mlakar Slovencem prinesel zmago nad Madžari