Tim Matavž je načel nizozemsko mrežo. Foto:
Tim Matavž je načel nizozemsko mrežo. Foto:
Lepa zmaga mladih nogometašev

"Tulipani" so nastopili z drugo ekipo. Mladi Slovenci so obetavno začeli srečanje in že po 20 sekundah je bilo pred vrati Nizozemcev vroče. Po podaji kapetana Reneja Miheliča je z okrog desetih metrov z desne strani Matavž meril mimo vrat. V 17. minuti je bil z desetih metrov nenatančen Kevin Kampl, dve minuti pozneje pa se je nizozemska mreža le zatresla. Podajo Vita Pluta je izkoristil Matavž, ki je iz mrtvega kota z okrog sedmih metrov z leve strani presenetil Eloyja Rooma.

V 28. minuti so prvič resneje zapretili gostje. Patrick Van Aanholt se je na levi strani sam znašel pred slovenskimi vrati, a iz bližine zadel le zunanji del mreže. Arminu Bačinoviču se je po dobro izvedenem prostem strelu z okrog 25 metrov po robu postavil Room, Matavž pa je v 35. minuti z 12 metrov z leve strani zatresel vratnico.

Narsingh skoraj zrežiral preobrat
V nadaljevanju sta selektorja ponudila priložnost tudi rezervistom. V 47. minuti je strel Vita Pluta s 14 metrov z leve strani je zadel Brama Nuytincka in obtičal v mreži rezervnega vratarja Leonarda Nienhuisa. V 77. minuti je Luciano Narsingh z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo preusmeril Charlison Benschop. Najbliže izenačenju so bili "tulipani" v 83. minuti, ko je strel Narsingha z glavo iz bližine končal v naročju dobro postavljenega Jana Koprivca.

SLOVENIJA - NIZOZEMSKA 2:1 (1:0)
600; Matavž 19., Plut 47., Benschop 77.

Slovenija: Koprivec, Struna (81./Majer), Škarabot (od 81. Vučkič), Bačinovič, Vidovič (46./Zec), Balažic (46./Mijatovič), Plut (81./Bezjak), Kampl (46./Tolimir), Matavž (81./ Rujovič), Mihelič, Iličić (46./Črnčič).

Nizozemska: Room (46./Nienhuis), Leerdam (46./Nieveld), Van Diermen, Nuytinck, Van Aanholt, Kieftenbeld (46./Bannink), Reimerink (46./Narsingh), Maguire, Benschop, Barazite (67./ Hutten), Buttner.

Lepa zmaga mladih nogometašev