Aljoša Matko je načel mrežo Makedoncov že v 2. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko je načel mrežo Makedoncov že v 2. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Mladi Slovenci so hitro načeli mrežo Severne Makedonije. Vratar David Denkovski je v 2. minuti krenil v prazno, po podaji Nika Prelca pa je Aljoša Matko z natančnim udarcem zadel z leve strani kazenskega prostora. V 7. minuti je Benjamin Markuš poslal predložek z desne stran, Severni Makedonci so v kazenskem prostoru pozabili na Nika Prelca, ki je spretno zadel s sedmih metrov.

Gostje v prvem polčasu niso bili nevarni za vrata Martina Turka, ki je ostal brez posredovanja. Slovenija je po daljšem obdobju brez resnejših poskusov tik pred odmorom zadela še tretjič. Tamar Svetlin je v 44. minuti sprejel žogo pred kazenskim prostorom in neubranljivo sprožil z 18 metrov. Diagonalni strel je končal v zgornjem levem kotu vratarja Davida Denkovskega.

Mladi Slovenci so blesteli v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Mladi Slovenci so blesteli v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com

Severni Makedonci so v drugi polčas zakorakali z novo enajsterico, ki je za nekaj časa prevzela posest, a si ni pripravila priložnosti. V slovenskem taboru sta vstopila Mihael Pavlović in Gašper Pečnik. Martin Turk je moral posredovati v 63. minuti, ko je prosti strel Luke Trajkoskega preusmeril mimo vrat, po kotu pa je poskušal Besir Iseni in ob tem poškodoval tudi Pavlovića.

Ilievski izključen četrt ure pred koncem
V 73. minuti je Jakup Berisha izkoristil podajo v prostor, že preigral Martina Turka, a je slabo zaključil akcijo in Slovenci so razčistili nevarnost. V 76. minuti je po prekršku na sredini igrišča zavrela kri v obeh taborih, pod predčasno prho pa je moral Mario Ilievski.

Matko, Prelec in Svetlin že do odmora napolnili mrežo Makdeoncev

Prijateljska tekma U-21, Krško:
SLOVENIJA – SEVERNA MAKEDONIJA 3:0 (3:0)
Matko 2., Prelec 7., Svetlin 44.
RK: Ilievski 76./Makedonija

Slovenija: Turk, Trontelj (46./Pečnik), Stojinović (88./Burin), Markuš (88./Rorič), Koderman (46./Pavlović), Prelec (65./Flakus Bosilj), Svetlin (88./Kurež), Ostrc (65./ Maher), Španring, Casar (65./Begić), Matko (88./Cipot).

Severna Makedonija: Denkovski, Mladenovski, Antovski, Gjurkovski, Aleksovski, Vosha, Elezi, Fazlagikj, Gjorgjievski, Maksimov, Grozdanovski. Drugi polčas: Serafimov, Iseni, Ilievski, Bozinovski, Ferati, Ramadani, Stankovski, Berisha, Grozdanovski, Angjelkovski, Dimoski, Jankulov, Trajkoski, Spahiu.